... 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, ένα σχολείο με Ιστορία ...
 

 

 

 

       

 Τελευταία ενημέρωση:6/7/20

 ats logo_t  


 

 Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας σάς καλωσορίζει1-Eisodos

 


  

Παραπεμπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα των παραπεμπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου μπορείτε να δείτε εδώ.

 


 

Θερινή Εφημερία

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη  9.00-13.00. 

Εγγραφές Α΄Τάξης

ΕΠΕΙΓΟΝ

Μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://cutt.ly/Vijk6bg

 

 


 

Συνέντευξη της Διευθύντριας κ. Παπαθεοδώρου στο ραδιοφωνικό κανάλι ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105, 5 σχετικά με το μάθημα των εικαστικών που βγαίνουν από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων

Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου, εικαστικός, έδωσε σήμερα 23 Ιουνίου συνέντευξη στον Νίκο Ξυδάκη στο ραδιοφωνικό κανάλι ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105, 5 και μίλησε για τη σημασία  του μαθήματος των εικαστικών επειδή το Υπουργείο Παιδείας καταργεί  το μάθημα  των εικαστικών από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.stokokkino.gr/article/3655/Pws-oi-methodeyseis-syrriknwshs-toy-arithmoy-twn-ekpaideytikwn-apebalan-ta-kallitechnika.html και να ακούσετε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-23-2020-420998218 


 


 


Χαρακτηρισμός φοίτησης μαθητών/μαθητριών αναφορικά με τις απουσίες

Ετήσια επίδοση μαθητών/μαθητριών

Χθες 12 Ιουνίου 2020 αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου ο χαρακτηρισμός φοίτησης μαθητών/μαθητριών αναφορικά με τις απουσίες. Όταν δηλώνεται σε έναν κωδικό μαθητή /μαθήτριας ότι η φοίτηση είναι ανεπαρκής σημαίνει ότι ο μαθητής/η μαθήτρια επαναλαμβάνει την τάξη λόγω απουσιών.

Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα της επίδοσης των μαθητών/μαθητριών (με τους κωδικούς τους) -δηλαδή  αν προάγονται ή παραπέμπονται και σε ποια μαθήματα και

οι γονείς/κηδεμόνες θα λάβουν στα email που έχουν δώσει στο σχολείο την βαθμολογία των μαθητριών/μαθητών για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

 Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/μαθητριών

Λόγω προβλήματος αποστολής email στους γονείς/κηδεμόνες σχετικά με τις απουσίες μαθητών/μαθητριών που δεν θα προσέλθουν στο σχολείο με την επαναλειτουργία των σχολείων σάς ενημερώνουμε από τον ιστότοπο με τα δύο παρακάτω αρχεία:

Ενημερωτικό απουσίας μαθητή   Υπεύθυνη δήλωση απουσιών

 


 


Ενημέρωση για σύγχρονες διδασκαλίες

Σας ενημερώνουμε ότι θα λάβετε στα email  σας ωρολόγιο πρόγραμμα δύο εβδομάδων για σύγχρονες εξ αποστάσεως διδασκαλίες που θα γίνουν μετά τη Διακαινίσιμο Εβδομάδα.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ενημέρωση Γονέων/Κηδεμόνων 

Σας ενημερώνουμε ότι στάλθηκε στα email που έχετε δηλώσει στο σχολείο το ωρολόγιο πρόγραμμα των σύγχρονων διδασκαλιών για κάθε τμήμα του σχολείου χωριστά.

  


 

 

Ενημέρωση Γονέων/Κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα λάβετε στα email σας , αυτά που έχετε δώσει στο σχολείο, το ωρολόγιο πρόγραμμα με τα σύγχρονα (ζωντανά) μαθήματα που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

 

 


 

 

Ενημέρωση Γονέων/Κηδεμόνων, μαθητών/μαθητριών

Αρχίζουν στο σχολείο μας τα ασύγχρονα διαδικτυακά μαθήματα εξ αποστάσεως.

Οδηγίες για την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση μπορείτε να διαβάσετε  εδώ 

Ενημέρωση προς γονείς/κηδεμόνες σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας που θα εφαρμοστούν στο σχολείο στο προσεχές διάστημα

Για την πληροφόρησή σας πατήστε  τους ακόλουθους συνδέσμους : 1. Ενημερωτικό 18-3-20,  2. Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή/μαθήτριας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο .

 


 

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

 Τις οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

ΦΕΚ 783 ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

Περισσότερα ΕΔΩ

 


 

Αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες 

 Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες.

Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6820-dhlwsh-toy-ypoyrgoy-ygeias-basilh-kikilia-gia-thn-anastolh-leitoyrgias-olwn-twn-ekpaideytikwn-idrymatwn-meta-apo-eishghsh-ths-eidikhs-epitrophs-loimwksiologwn-10-3-2020

 


 

Αποκριάτικες γιορτές

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου γιόρτασαν τα παιδιά στο σχολείο τις δύο τελευταίες ώρες την Αποκριά με κεράσματα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας πήρε μέρος στην αποκριάτικη παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη με θέμα Master Chef.

Περισσότερα

  


 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου η Α΄ Τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές

Περισσότερα

 


 

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

«Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ) »

Οι ενδιαφερόμενοι κατεβάστε, διαβάστε τη Δήλωση Ενδιαφέροντος από εδώ και εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε, υπογράψτε και καταθέστε την στον Υποδιευθυντή του σχολείου μέχρι και την Τρίτη 11/2/2020 το πρωί (αγνοήστε την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρει το έντυπο).

 


 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε 

Περισσότερα 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωστής Παλαμάς. 160 χρόνια από τη γέννησή του»

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετείχε στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωστής Παλαμάς. 160 χρόνια από τη γέννησή του» που διεξήχθη στις 23-24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Κολλέγιο Αθηνών και το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

Εισηγητές του σχολείου ήταν  

ΠερισσότεραΕνημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/μαθητριών που οφείλονται σε εποχική γρίπη 

Την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/μαθητριών λόγω εποχικής γρίπης διαβάστε εδώ.

 


 

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την πρόληψη της διασποράς της εποχικής γρίπης

Η Εγκύκλιος Υγείας που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την πρόληψη της διασποράς της εποχικής γρίπης στις σχολικές μονάδες βρίσκεται εδώ.

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε.


 


 

Κοπή της Βασιλόπιτας

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου κόψαμε Βασιλόπιτα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Καλή μας Χρονιά!

 Περισσότερα

 Εκπαιδευτική έξοδος

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η Α΄τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και η Γ΄ Τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου πήγαμε θέατρο. Η Α΄και η Β΄ Τάξη παρακολούθησαν

Περισσότερα

 Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας

στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ και την ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE) διοργάνωσαν το 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 2 Δεκεμβρίου 2019, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Περισσότερα 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη  27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα 

Περισσότερα

 Περίπατος εκπαιδευτικός

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου κάναμε περίπατο. Πήγαμε η Γ΄ Τάξη , η Β΄ Τάξη και τα τμήματα Α1, Α2 στην Ελευσίνα. Τα τμήματα Α3 και Α4 πήγαν στο Σούνιο όπου 

Περισσότερα
Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών που θα ταξιδέψουν στη Βενετία

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες ότι οι μαθητές /μαθήτριες που θα ταξιδέψουν στη Βενετία θα μείνουν στο Μέστρε στα περίχωρα της Βενετίας και ότι το μαθητικό συνέδριο στο οποίο θα πάρουν μέρος θα γίνει επίσης στο Μέστρε. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές δεν θα γίνει περιήγηση στην πόλη της Βενετίας αλλά σε κάποια άλλη πόλη.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού μπορείτε να δείτε εδώ

 


 

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με τον περίπατο της 20ης Νοεμβρίου

Σύμφωνα με μερικές μετεωρολογικές προβλέψεις την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο καιρός μπορεί να είναι βροχερός. Γι αυτό οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους στον προγραμματισμένο εκπαιδευτικό περίπατο ομπρέλα ή αδιάβροχο.

 


 

Ενημέρωση με θέμα «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο»

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν στο Χαμάμ (6η και 7η ώρα) ενημέρωση με θέμα «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο» από εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Νίκαιας «Παναγιώτης Γιαννάκης».

 


 

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Την επιμέλεια της γιορτής που μάς συγκίνησε είχε

Περισσότερα

  


 

Συμμετοχή φιλολόγου του σχολείου μας στη Διημερίδα 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

 «Εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων»

Στο πλαίσιο της διημερίδας «Εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων», που διοργανώθηκε από το 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου (16:30-20:30) και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 (9:00-15:00) στο Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Μαγδαληνή Βλάμη παρουσίασε την 

Περισσότερα
Εθνική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παραδόθηκε 

Περισσότερα
Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο. Η Α΄Τάξη επισκέφτηκε το

Περισσότερα 

 


Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων

Τη Δευτέρα 14/10/2019 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων (Χαμάμ) του σχολείου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων με 

ΠερισσότεραΕνισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2019-2020

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση-δήλωση μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από εδώ.

 Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 14/10/2019 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων (Χαμάμ) για γνωριμία και ενημέρωση της λειτουργίας του σχολείου μας.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 

 


 

Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε. διοργάνωσαν  την έκθεση «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.

Στην έκθεση συμμετείχε  με έργο της η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαθεοδώρου Καλ.

Περισσότερα 
Μαθητικά συμβούλια και Δεκαπενταμελές 2019-20 

Μπορείτε να δείτε τα μέλη των μαθητικών συμβουλίων για τη σχολική χρονιά 2019-20 εδώ

και τα μέλη του 15μελούς για τη σχολική χρονιά 2019-20 εδώ
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με φετινό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» και με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις επισκεφτήκαμε το

Περισσότερα
Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων

Πληροφορούμε τους γονείς/ κηδεμόνες ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στο Χαμάμ για επισκευή του κτηρίου θα κληθούν για ενημέρωση από την  Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παπαθεοδώρου Καλ. και τον Σύλλογο των καθηγητών για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου.

 Έκθεση Γλυπτικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., διοργανώνουν έκθεση Γλυπτικής με ελεύθερο θέμα, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσσης, του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα, Μετρό Ευαγγελισμός).

Διάρκεια Έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2019

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα –Κυριακή 8.00-20.00, Τρίτη:12.30-20.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Στην έκθεση συμμετέχει με έργο της η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαθεοδώρου Καλ.

 

 


 


Ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς/κηδεμόνες

Κανονισμός του σχολείου

Το ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς/κηδεμόνες μπορείτε να δείτε εδώ.

Τον  κανονισμό λειτουργίας του σχολείου μπορείτε να δείτε εδώ.


 


 


Άρθρο για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ένταξη των μουσείων στη σχολική  εκπαίδευση» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας

Στο περιοδικό της Ένωσης των Εκπαιδευτικών των Εικαστικών Μαθημάτων «Εικαστική Παιδεία»  δημοσιεύτηκε άρθρο με

Περισσότερα

 Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς  2019-2020 από τον π. Νικόλαο του ενοριακού ναού του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Μετά 

Περισσότερα

 

 

 


 

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 στις 9.00 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης θα πάρουν βιβλία την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου , ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης και της Γ΄ Τάξης θα πάρουν τα βιβλία τους την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.  Σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν τα βιβλία .

  

 


 

 

Μαθητικό Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας 10-12 Μαΐου 2019

Όλες οι ανακοινώσεις /παρουσιάσεις από το Μαθητικό Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας 10-12 Μαΐου 2019 στο οποίο  πήρε μέρος το σχολείο μας έχουν αναρτηθεί στην διεύθυνση http://oralhistorygroups.gr/mathitiko-synedrio-2019/

 

 


 

Διάχυση σε εκπαιδευτικούς  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο:  «Integration of Museums into School Education» (Ενσωμάτωση των μουσείων στη σχολική  εκπαίδευση)

Την Παρασκευή 21/6/19  έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας στο εργαστήριο της Πληροφορικής ενημέρωση εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία για το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο: «Integration of Museums into School Education» . Την 

Περισσότερα

 


 

Εγγραφές Α΄ Τάξης

 Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που το σχολικό έτος 2019/2020 θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη, καλείστε σύμφωνα με το νόμο από τις 18/6/2019 έως 27/6/2019 και ώρες 10:00 – 12:00  να προσέλθετε στο σχολείο μας για την εγγραφή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές της Α΄ Τάξης μπορείτε να δείτε εδώ
Εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη, 28 Μαΐου, έγινε σειρά εκδηλώσεων στο Χαμάμ. Έγινε έκθεση των έργων των μαθητών/μαθητριών  από το μάθημα της Τεχνολογίας και των Εικαστικών. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στο 

Περισσότερα 

Διαπολιτισμική εκπαίδευση

Την Τρίτη28 Μαΐου επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκου προγράμματος Erasmus+ με 

Περισσότερα

 


 

Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Η μαθήτριά μας Μαρία Κουγιάνου συμμετείχε στο 3ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Royal Crown”, το οποίο 

Περισσότερα

 Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο: «Integration of Museums into School Education»

 Β΄επιμόρφωση στον Πειραιά με θέμα:

Εφαρμογή διαθεματικών σχεδίων μαθήματος για επίσκεψη σε μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο με εμπλοκή των μαθημάτων Ιστορίας, Γεωγραφίας, Εικαστικών

Οι εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία -συμμετέχει και το 3ο γυμνάσιο Νίκαιας- πήραν μέρος στη 

Περισσότερα 

Πειραματικός Διαγωνισμός Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες

Πειραματίζομαι και Ανακαλύπτω 2019

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας από την Γ΄ Τάξη με

Περισσότερα

 


Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στο 13ο Φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου της Δ.Δ.Ε. Πειραιά

Την Τρίτη 21 Μαΐου η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας παρουσίασε στο θέατρο Κωσταράκος (Καμίνια) απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον. Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτιστικών της Δ.Δ.Ε. Πειραιά με

Περισσότερα

 


Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου Πειραιά 

13o mathitiko festival theatrou final 1
Μαθητικό συνέδριο

Προφορική ιστορία και διδακτική της Ιστορίας:

σχεδιάζοντας μια διδασκαλία ‘αλλιώς’

Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Σιβιτανίδειος (Σταθμός Ηλεκτρικού: Καλλιθέα)

Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η χρήση της προφορικής ιστορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί ο στόχος της δεν είναι απλώς να περιγράψει ένα «νεκρό» παρελθόν, αλλά να χρησιμοποιήσει το παρελθόν για να μετασχηματίσει το παρόν και να δημιουργήσει το μέλλον∙

Στο Συνέδριο στο οποίο περιλαμβάνονταν δουλειές που έχουν γίνει από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας συμμετείχε και το το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Το σχολείο μας με μαθητές και μαθήτριες από την Γ΄Γυμνασίου παρουσίασε την Παρασκευή, 10 Μαΐου την εργασία του για το μπλόκο της Κοκκινιάς στην πρώτη συνεδρία με τίτλο Τραυματικές μνήμες από

Περισσότερα 


Διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Θεματικής Εβδομάδας στις 

Περισσότερα 

 Θεματική Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας στο σχολείο μας (15-19 Απριλίου) έγιναν 

Περισσότερα 

Συμμετοχή σε Mαθητικό Συνέδριο για τα σχολεία της Αττικής

 «ARIE: Augmented and Virtual Reality in Education»

Στις 12 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» όπου πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό-επιστημονικό συνέδριο για

 Περισσότερα

 Ημέρες  Άθλησης 2019-Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2019

 Την Πέμπτη 11 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε 

Περισσότερα

 Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο: «Integration of Museums into School Education»

Το 3ο  Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει ως συνεργαζόμενο σχολείο, σε διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ201. Το πρόγραμμα στοχεύει στη χρήση του μουσείου ως παιδαγωγική προσέγγιση και στην υλοποίηση  καινοτόμων δραστηριοτήτων που 

ΠερισσότεραΕορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου γιορτάσαμε στο σχολείο πανηγυρικά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα

Περισσότερα 

Εκπαιδευτική έξοδος Μαρτίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η Α΄και η Β΄Τάξη επισκέφτηκαν το 

Περισσότερα
Μία θεατρική σπουδή στο έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου  μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου παρακολούθησαν στο Χαμάμ από το EnglishTheatreClub το έργο 

Περισσότερα

 Γλυκές δημιουργίες για καλό σκοπό

Μαθητές και μαθήτριες του Β3 με κέφι και φαντασία

Περισσότερα
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο την Παρασκευή 8 Μαρτίου η Β΄και η Γ΄ Τάξη 

Περισσότερα
Εκπαιδευτική Έξοδος

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου η Α΄Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ η Β΄και η Γ΄ Τάξη

 Περισσότερα

 Ομάδα Ανάγνωσης 

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η Ομάδα Ανάγνωσης του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο σχολείο και να μιλήσει με την συγγραφέα κ. Ελένη Πριοβόλου για

Περισσότερα 

 Τμήμα με… οικολογικές ευαισθησίες

Οι  μαθητές του τμήματος Α4΄ του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με ευαισθησίες για το περιβάλλον, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν πρόγραμμα ανακύκλωσης. Αφού

Περισσότερα
Ομάδα Ανάγνωσης

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου η Ομάδα Ανάγνωσης του σχολείου είχε τη χαρά να μιλήσει με τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Προύσαλη για  

Περισσότερα

 

 


 


Βασιλόπιτα 2019

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 κόψαμε στο 

Περισσότερα

 


Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική έξοδος του B1 στην

Περισσότερα

 


 

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών –σχολεία κλειστά

Με απόφαση του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ιω. Ρέντη κ. Ιωακειμίδη 

όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιω. Ρέντη αύριο  Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα είναι κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που εργάζονται.
Μας είπαν τα κάλαντα

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μας επισκέφτηκαν παιδιά

Περισσότερα
Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η  Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο όπου παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε το

Περισσότερα
Ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας από τις 08 : 00 έως τις 16 : 00 οι υπεύθυνες των προγραμμάτων ΔΔΕ Πειραιά . Πιο 

Περισσότερα
Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) παρακολούθησαν οι

Περισσότερα

 Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα 

Περισσότερα

 Η Μεσόγειος στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος διοργανώνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έκθεση με τίτλο "Μεσόγειος. Η Μεσόγειος Θάλασσα μέσα 

Περισσότερα 

Εκπαιδευτική έξοδος Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο . Δύο τμήματα της 

Περισσότερα
Γιορτή του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Χαμάμ τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με

Περισσότερα
Πρόγραμμα Δευτέρας 19 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα κάθε τάξης μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους υπερδεσμούς (links): Α΄Τάξη, Β΄Τάξη, Γ΄Τάξη.

 Γιορτή του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα πρέπει να είμαστε στο σχολείο στις 9.10 π.μ.
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση  «Μάθε, Νιώσε Δράσε. Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια» 

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου  η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε την Έκθεση  «Μάθε, Νιώσε Δράσε. Μαζί 

Περισσότερα

 
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Γιορτάσαμε στο σχολείο την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παραδόθηκε η σημαία στον φετινό σημαιοφόρο και δόθηκαν τα αριστεία και 

Περισσότερα
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε την  Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς όπου

Περισσότερα

 Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πρέπει να είμαστε στο σχολείο στις 9.10 π.μ.

 


 

Εμβολιαστικά κέντρα και δομές χορήγησης Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ)

Προς τους γονείς/κηδεμόνες

Εδώ μπορείτε να δείτε 

τα εμβολιαστικά κέντρα και τις δομές χορήγησης Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) που βρίσκονται στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, όπου μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς για εμβολιασμό των παιδιών τους ή για χορήγηση ΑΔΥΜ. Στον επισυναπτόμενο πίνακα παρατίθενται:

διευθύνσεις, ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

Στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας τη Δευτέρα  15 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες πήραν μέρος σε δραστηριότητες στο

Περισσότερα
Περίπατος στην Ελευσίνα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου πήγαμε περίπατο στην Ελευσίνα. Περπατήσαμε στον 

Περισσότερα
Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαθεοδώρου Καλ. , εικαστικός, συμμετέχει  στην ομαδική έκθεση «Απόγειο και κρίση μιας επανάστασης , υπό το φως των χρωμάτων» στον χώρο 

Περισσότερα

 

 


 


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας «Μικροί και μεγάλοι παίζουν στο δρόμο» Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στην γιορτή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Την Τετάρτη 19 /9 το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πήρε μέρος στις δράσεις  με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι παίζουν στο δρόμο» που αναπτύσσει ο Δήμος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας από 16-22 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι  η ευαισθητοποίηση των πολιτών για

Περισσότερα
Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων στο Χαμάμ

Την Παρασκευή 14 /9 στις 5.00 το απόγευμα στο Χαμάμ οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παπαθεοδώρου Καλ. και τον Σύλλογο των καθηγητών για

Περισσότερα Πρόσκληση των γονέων/κηδεμόνων σε ενημερωτική συνάντηση

Η Διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών προσκαλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών σε ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 14 /9 στις 5.00 το απόγευμα στο Χαμάμ για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου.

 

 


  

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς από τους ιερείς του ενοριακού ναού του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Μετά την

Περισσότερα

 ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 

Την Τετάρτη 12/9 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα κάνουν 4 ώρες μάθημα και θα σχολάσουν στις 11.35 π.μ. Την Πέμπτη 13/9 και την Παρασκευή 14/9 θα κάνουν 5 ώρες μάθημα και θα σχολάσουν στις 12.30 μ.μ.

 

Το κουδούνι χτυπάει το πρωί στις 8.10.


 


 


Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στις 9.00 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης θα πάρουν τα βιβλία πακεταρισμένα. Δεν χρειάζεται να φέρουν μαζί τους τσάντες.

 


 

Πολιτιστικά προγράμματα 2017-18

Τη σχολική χρονιά 2017-18 εκπονήθηκαν στο σχολείο μας τα ακόλουθα πολιτιστικά προγράμματα:

Α. Μιλάμε για βιβλία. Έρχεσαι; Συντονίστρια η κ. Καραγιάννη.

Β. Θεατρικό δρώμενο. «Το τρίτο κουδούνι». Συντονίστρια η κ. Γρηγοριάδου.

Γ. Εικαστικές δημιουργίες. Συντονίστρια η κ. Παπαθεοδώρου.

Δ. Βυζαντινή αυτοκρατορία και επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) . Συντονιστής ο κ. Μήτραινας.

Ε. Περάματα λογοτεχνικά και ψηφιακά. Συντονίστρια η κ. Τεντόμα.

Περισσότερα

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ

Ηλεκτρονικές εγγραφές- Β΄φάση

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να βλέπουν στην εφαρμογή e- γγραφές σε ποιο λύκειο θα φοιτήσει κατά τη νέα σχολική χρονιά ο μαθητής ή η μαθήτρια.

Οφείλουν να εκτυπώσουν την οριστική αίτησή τους προκειμένου να την καταθέσουν στο σχολείο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Στον πίνακα των ανακοινώσεων του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας υπάρχει αναρτημένος κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών/μαθητριών και τα σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση ζωγραφική μαθητών 55 σχολείων Αττικής «Αναδημιουργώ, Ανακυκλώνοντας» την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας «Μελίνα»

Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης – Θησείο

Τηλ.: 210-3452150 – στάση Μετρό: Κεραμεικός

Διάρκεια έκθεσης: 20-30 Ιουνίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00

Στην έκθεση συμμετέχει και το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας.

Περισσότερα

 

 


 


Εγγραφές Α΄ Τάξης

Καλούνται, σύμφωνα με το νόμο,  όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /μαθητριών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2018-2019 στην Α΄Τάξη  από 18/6/2018 έως 28/6/2018 από τις 9.00π.μ. -12.00 το μεσημέρι να προσέλθουν στο σχολείο για την εγγραφή τους.

Απαιτούμενα εγγραφής:

1. Ταυτότητα γονέα/κηδεμόνα

2. Πρόσφατη φωτογραφία του μαθητή/της μαθήτριας

3. Γνωμάτευση μαθητή με μαθησιακά προβλήματα

Αγώνες Ρυθμικής στον Πλάτωνα

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, στις 7.00μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο "Πλάτων" θα διεξαχθούν αγώνες Ρυθμικής. Στους αγώνες συμμετέχει και η μαθήτρια του σχολείου μας Μαρία Κουγιάνου.
Εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου, έγινε σειρά εκδηλώσεων στο Χαμάμ και σε αίθουσες  του σχολείου.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος

Περισσότερα


 Χορευτικό σεργιάνι με τους Εκπαιδευτικούς του Πειραιά 

Το Σάββατο 2/6 η Διεύθυνση Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργάνωσε χορευτικό σεργιάνι με τους Εκπαιδευτικούς του Πειραιά στον πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας –Πάρκο εργατιάς. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Σούλα Λαζανά.

 

 ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ της ΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει στον εορτασμό για τα ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ της ΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ που πραγματοποιούνται από το Δήμο Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη με τη συνεργασία των Προσφυγικών - Μικρασιατικών - Αρμενικών Συλλόγων Νίκαιας και της Διεύθυνσης Παιδείας, Βιβλιοθηκών & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Την Παρασκευή 18 Μαΐου 

Περισσότερα 

Παράσταση του μουσικού συνόλου Λύραυλος στο Χαμάμ

Την Παρασκευή 18 Μαΐου παρακολουθήσαμε στο Χαμάμ την παράσταση του μουσικού συνόλου «Λύραυλος». Μας παρουσίασαν

Περισσότερα

 Ημερήσια εκδρομή

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου πήγαμε εκδρομή. Η A΄ και η B΄ τάξη πήγε στον Κάλαμο στο χώρο των κατασκηνώσεων της Kinderland και η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και 

 Περισσότερα

 Συμμετοχή μαθητή μας στην  Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ»

Μαθητής μας συμμετείχε στην Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ» στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε η  Σιβιτανίδειος  Δημόσια Σχολή  Τεχνών και Επαγγελμάτων

Περισσότερα 

Παρουσίαση στο Χαμάμ με τίτλο "Η Τεχνολογία, η Επιστήμη και η ιστορικότητά τους"

Την Παρασκευή 11 Μαΐου η Β΄και η Γ΄τάξη παρακολούθησαν στις 12 στο Χαμάμ από τον κ. Σπύρο Τζόκα, διδάκτορα  Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας, παρουσίαση με τίτλο "Η Τεχνολογία, η Επιστήμη και η ιστορικότητά τους" με τις ακόλουθες

Περισσότερα 
Εκπαιδευτική έξοδος - επίσκεψη σε έκθεση Μικροναυπηγικής

Την Παρασκευή 11 Μαΐου η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε την έκθεση Μικροναυπηγικής  με τίτλο: «Η απαράμιλλη δεινότητα των Ελλήνων ναυτικών στα ζοφερά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας 1453 – 1821» στο 

Περισσότερα
Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Στις 25 Απριλίου πήρε μέρος το σχολείο μας στις δραστηριότητες του Σχολικού Πειραιαθλητισμού που διεξήχθη από τις 23 - 26 Απριλίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων».  Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν  στις

Περισσότερα
"Ελένη" του Ευριπίδη
Την Τετάρτη 25 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη στο θέατρο Ζίνα

Περισσότερα 

Τρίτο Κουδούνι ή Το Θέατρο Αλλιώς

Στις 24 Απριλίου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού  προγράμματος «» το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το έργο «Το κορίτσι με τη βαλίτσα» βασισμένο στην ιστορία του Θεατρικού έργου 

Περισσότερα

 


 

Περίπατος στα Βοτσαλάκια

Την Παρασκευή  20 Απριλίου πήγαμε  βόλτα  στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά

Περισσότερα

 


 

Θεματική Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας (26-30 Μαρτίου ) έγιναν στο σχολείο  διάφορες ενημερωτικές παρουσιάσεις/παρεμβάσεις από προσκεκλημένους ομιλητές και προσκεκλημένες ομιλήτριες και από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε

Περισσότερα


 


 


Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 23 -3 γιορτάσαμε στο σχολείο τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Γιορτή της έναρξης της επανάστασης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Στο σχολείο παρακολουθήσαμε

Περισσότερα
Βράβευση της ομάδας του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας (1η θέση ) στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό
«Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F» 

Η Ένωση διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών και η ΑΠΟΨΗ Υπηρεσίες Πληροφορικής , Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης Α.Ε, ως εθνικοί εταίροι του έργου «Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F» απένειμαν βραβεία στις ομάδες των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό που υλοποιήθηκε για την προώθηση των STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στα σχολεία

Περισσότερα

 Ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών σχετικά με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου Γ΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ ενημέρωση σε θέματα Σχολικού και  Επαγγελματικού Προσανατολισμού από 

Περισσότερα
Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν την ελληνική  εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών

Περισσότερα

 Δωρεά βιβλίων από την  Alpha Bank στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Με χαρά ενημερώνουμε ότι η Alpha Bank στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών διέθεσε δωρεάν στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας 32 τίτλους των εκδόσεών της και 39 εκδόσεις τρίτων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Τράπεζα Alpha Bank για την δωρεά της.

 

 

 


 


Επίσκεψη της Γ ΄τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑΛ  Νίκαιας «Παναγιώτης Γιαννάκης» όπου παρακολούθησε από εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ ενημέρωση για τις επιλογές που έχουν οι μαθητές/μαθήτριες μετά το Γυμνάσιο και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.

 

 

 


 


Ημερίδα με θέμα «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών –τριών της Γ΄ γυμνασίου, το σχολείο μας διοργάνωσε ημερίδα

Περισσότερα


 


 

 

Ενημέρωση για σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό στη Γ΄ Τάξη

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η Γ΄ τάξη παρακολούθησε, στην αίθουσα του Χαμάμ,  ενημέρωση για τις επιλογές που έχουν οι μαθητές/μαθήτριες 

Περισσότερα

 


 

Έξοδος εκπαιδευτική: Van Gogh Alive (Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης)

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν 

Περισσότερα

  Εκπαιδευτικές έξοδοι:

 Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Ευγενίδη,

 Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Αρχαία Αγορά

Στις 14 Φεβρουαρίου δύο τμήματα της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν  το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου

Περισσότερα

Στις 13 Φεβρουαρίου δύο τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν  το 

Περισσότερα
Τριήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο στην ΑΣΚΤ

H Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων διοργάνωσε από 8-10 Φεβρουαρίου Εικαστικό Παιδαγωγικό Σεμινάριο στην ΑΣΚΤ με θέμα  «Αναδημιουργώ, Ανακυκλώνοντας». Στις εισηγήσεις και στα εργαστήρια συμμετείχε η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου.

Περισσότερα 


Σχολικός εκφοβισμός- ενημέρωση

 

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου  παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης  στο σχολείο μας ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό από τον ψυχολόγο κ. Στέφανο Αλεβίζο ο οποίος συνεργάζεται με το Χαμόγελο του Παιδιού.


 


 

 

ATS 2020 κομβικές δεξιότητες του 21ου αιώνα- Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στο τελικό συνέδριο στις Βρυξέλλες στο Φλαμανδικό κοινοβούλιο

Στις 2 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, στον χώρο του Φλαμανδικού Κοινοβουλίου έγινε το τελικό συνέδριο για το εκπαιδευτικό- ερευνητικό έργο ATS2020 -κομβικές δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Περισσότερα
Έξοδος εκπαιδευτική -Παλαιά Βουλή

Στις 31 Ιανουαρίου η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο της Παλαιάς Βουλής όπου ξεναγήθηκαν από 

Περισσότερα 

Βασιλόπιτα 2018

Στις 29 Ιανουαρίου κόψαμε στο σχολείο τη βασιλόπιτα 

Περισσότερα

 

 


 


Είναι αυτό τέχνη;

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης στις 7 και 9 Φεβρουαρίου και στις 25 και 26 Ιανουαρίου συμμετείχαν το πρόγραμμα Είναι αυτό τέχνη; μια πρωτοβουλία του ΝΕΟΝ που

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Στις 18 Ιανουαρίου παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο σχολείο το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία. Οι εισηγήσεις έγιναν από ομιλητές με 

 Περισσότερα

 Erasmus + Μηχανικοί για το Μέλλον- Engineer for the future-Engine 4F

Τρεις μαθήτριες και ένας μαθητής του σχολείου μας υπό την επίβλεψη του κ. Μήτραινα, υποδιευθυντή του σχολείου και καθηγητή Πληροφορικής συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016 -17 στον μαθητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F». Το project 

Περισσότερα

 


Περιμένοντας τα Χριστούγεννα στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά στο σχολείο να συμμετάσχουμε σε δύο εορταστικές εκδηλώσεις: στο Μπαζάρ και στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που

Περισσότερα 

Μπαζάρ στο σχολείο

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου σας προσκαλούμε στο Μπαζάρ που θα γίνει στο σχολείο στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των  μαθητών, μαθητριών. Σας περιμένουμε για να στηρίξετε με την παρουσία σας τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών. Το Μπαζάρ θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Τραγούδια θα παρουσιάσει και η χορωδία μας με τον μουσικό του σχολείου κ. Νέγρη.


 


 

Εκπαιδευτική έξοδος Δεκεμβρίου

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε η Γ΄Τάξη

Περισσότερα


 


 


 

Σχολικός Πειραι-αθλητισμός

Στις 15 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το προσωπικό είναι πολιτικό ; Συζητώντας για τον φεμινισμό»

Την Παρασκευή  8  Δεκεμβρίου ένα ακόμα τμήμα της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας ένα τμήμα της Β΄ τάξης επισκέφτηκε την Εταιρεία «ΕΛΣΑ-SILGAN μεταλλικές συσκευασίες» στη

Περισσότερα

 

 


 


Εκπαιδευτική έξοδος Νοεμβρίου

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου κάναμε μια πολύ ωραία εκπαιδευτική έξοδο. Ένα τμήμα

Περισσότερα 

Αδελφοποίηση του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με το Μουσικό Γυμνάσιο Paolo di Tarso της Νάπολης

Στις 20 Νοεμβρίου το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας αδελφοποιήθηκε με το Μουσικό Γυμνάσιο PaolodiTarsoτου Bacoliστη Νάπολη της Ιταλίας. Στην εκδήλωση

Περισσότερα


 


 


Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 20 Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η μεταφορά της γιορτής που οφείλεται στην κακοκαιρία προκάλεσε και

Περισσότερα

 


 

Αξιολόγηση προσφορών για τετραήμερη εκδρομή στη Νάπολη

Τις προσφορές των πρακτορείων και την επιλογή πρακτορείου μπορείτε να δείτε εδώ. 

Εθνική γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου τιμήσαμε  στο σχολείο την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.  Με το χρονικό του πολέμου και της Κατοχής, τραγούδια και θεατρικά

Περισσότερα 


Εικαστική έκθεση «Άνθρωποι - Χρώμα + Σίδερο» 

Η Διευθύντρια κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου πήρε μέρος στην έκθεση «Άνθρωποι - Χρώμα + Σίδερο», με κύριο θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφασμάτων «Καχραμάνογλου» στο

Περισσότερα

 

 


 


ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, 3η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε  την ετήσια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.

Η φετινή έκθεση, Συνθέσεις 2017, είχε  θέμα: «Στον ορίζοντα του Χρόνου» http://elmeart.webnode.gr .

Στην έκθεση συμμετείχαν και οι εικαστικοί του σχολείου μας, η Διευθύντρια κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου και η κ. Λίζα Γρηγοριάδου.

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το προσωπικό είναι πολιτικό ; Συζητώντας για τον φεμινισμό»

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ένα τμήμα της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής παρακολούθησε

Περισσότερα

 


 

 

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου κάναμε την πρώτη μας έξοδο για φέτος  στην Ελευσίνα όπου  επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο.  Η

 

Περισσότερα 

Επίσκεψη από Γαλλίδες συναδέλφους του γυμνασίου Collège La Miliere της Thionville

 Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε δύο Γαλλίδες συναδέλφους

Περισσότερα

 Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - 2 Οκτωβρίου 2017

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, την πρώτη δευτέρα του Οκτωβρίου,  οι μαθητές/τριες του σχολείου μας πήραν μέρος σε 

Περισσότερα

 


 


Erasmus KA1 «Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης» στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Για τα σχολεία που συμμετέχουνν στο πρόγραμμα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+, διοργάνωσε  στην Αθήνα, την Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου 2017

Περισσότερα


 


 


Συνάντηση με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας στο Χαμάμ

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Χαμάμ η Διευθύντρια κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου και ο Σύλλογος των καθηγητών ενημέρωσαν τους γονείς /κηδεμόνες  σχετικά

 Περισσότερα


 


 


Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων

Η Διευθύντρια κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου και ο Σύλλογος των καθηγητών προσκαλεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Χαμάμ τους γονείς και κηδεμόνες για γνωριμία και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του σχολείου.
Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίουέγινε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.  Στη

Περισσότερα


 


 


Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

 


 

Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους παραπεμπόμενους και τους μαθητές με ελλιπή φοίτηση μπορείτε να δείτε εδώ.


 


 


Πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους παραπεμπόμενους

Το πρόγραμμα των μαθημάτων υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους παραπεμπόμενους σε επανεξέταση μπορείτε να δείτε εδώ.

 Εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-17

Για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-17 έγιναν στις 29 και στις 30 Μαΐου σειρά εκδηλώσεων στο Χαμάμ και σε αίθουσα του σχολείου.

Περισσότερα


 


 

 

?Νοιάζομαι και Δρω?. Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην

ΠερισσότεραAssessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Post test, επιμόρφωση, συνεντεύξεις

Στις   25 Μαΐου έγινε στο εργαστήριο της Πληροφορικής  το δεύτερο μέρος (post test) της αξιολόγησης των κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών μας. Στο post test συμμετείχαν μαθητές /μαθήτριες του πειραματικού τμήματος και του τμήματος ελέγχου.

Στις 23 Μαΐου έγινε

Περισσότερα


 


 


Περίπατος στα Βοτσαλάκια

Στις 24 Μαΐου πήγε όλο το σχολείο περίπατο στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.

Περισσότερα

 


 

 Θεματική Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας στο σχολείο έγιναν διάφορες ενημερωτικές παρουσιάσεις/παρεμβάσεις από προσκεκλημένες ομιλήτριες και από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στους μαθητές της Γ΄ Τάξης

Περισσότερα

 


 

11-13 Μαΐου  τριήμερη εκδρομή στη Μακεδονία

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε εκδρομή στην κεντρική  Μακεδονία  από 11-13 Μαΐου.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Το τρίτο κουδούνι"

Την Τρίτη 9 Μαΐου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Το τρίτο κουδούνι" η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με 

Περισσότερα 

Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2017 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Παιδιά της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην έδρα

Περισσότερα 

Επίσκεψη στην Ι.Μ. Καισαριανής
Την Τρίτη 9 Μαΐου δύο τμήματα της Γ΄ στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών  επισκέφτηκαν

Περισσότερα

 

 


 

Νοιάζομαι και δρω
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Νοιάζομαι και δρω-Παρέμβαση στο στενό σχολικό χώρο την Παρασκευή 5 Μαΐου

Περισσότερα 

 

Καλές διδακτικές πρακτικές

Το Σάββατο  6 Μαΐου 2017  στο 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου έγινε ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση καλών διδακτικών πρακτικών των εκπαιδευτικών.  Η ημερίδα διοργανώθηκε από

Περισσότερα


 


 


Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών 2

Τρεις καθηγητές του σχολείου μας, ο διευθυντής κ. Οικονομίδης, φυσικός, ο κ. Αβραμίδης , τεχνολόγος και ο κ. Θεοδοσίου , φυσικός στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και στο Ταλίν της Εσθονίας στις αρχές Απριλίου επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : Καλές πρακτικές στη Φινλανδική εκπαίδευση.

Μπορείτε να δείτε εμπειρίες και δεξιότητες που αποκτήθηκαν εδώ.

Περισσότερα 

Ενημέρωση σε θέματα διαφυλικής αγωγής

Την Τρίτη 25 Απριλίου η Β΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ ενημέρωση σε θέματα Διαφυλικής Αγωγής και Υγείας από την κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη, καθηγήτρια

Περισσότερα


 


 


Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Η μαθήτριά μας Μαρία Κουγιάνου πήρε με την ομάδα της «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ»  την πρώτη θέση στο Σύνθετο Ομαδικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων και Ατομικού Β΄ κατηγορίας που

Περισσότερα

 

 


 

Επίσκεψη στην ιστορική Μάντρα της Κοκκινιάς

Στις 6 Απριλίου τα παιδιά της Γ΄ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκαν τη Μάντρα και

Περισσότερα

 


 

Ελένη του Ευριπίδη

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες της

Περισσότερα 

Νοιάζομαι και δρω

Στις 24 Μαρτίου 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» υπό την αιγίδα του ΚΠΣΝ  και του  ιδρύματος Λαμπράκη, επισκέφτηκαν παιδιά του σχολείου τα κεντρικά εξωτερικά ιατρεία της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» με

Περισσότερα για το παραπάνω πρόγραμμα και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2016-17 εδώ.

 


 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου γιορτάσαμε στο σχολείο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με μία συγκινητική παρουσία των παιδιών στα

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτική έξοδος Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Την Τετάρτη  22 Μαρτίου η Α΄Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και

Περισσότερα

 


 

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ποίησης στις 21 Μαρτίου ξεκίνησαν στο σχολείο

Περισσότερα 

Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο"

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο" την Πέμπτη 2 Μαρτίου ταξίδεψε  η ομάδα του σχολείου μας στην Κύπρο όπου

Περισσότερα


 


 


Αξιολόγηση προσφορών για  τις τριήμερες εκδρομές του 3ου Γυμνασίου

Η αρμόδια για την επιλογή Τουριστικού Πρακτορείου αναφορικά με την οργάνωση των τριήμερων εκδρομών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας επιτροπή διερεύνησε τις προσφορές των πρακτορείων και αποφάσισε την ανάθεση των εκδρομών στο τουριστικό γραφείο smile acadimos.

 

 


 


Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών 

Τρεις καθηγήτριες του σχολείου μας, οι φιλόλογοι κ. Βλάμη, κ. Μητσώνη και κ. Τεντόμα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από 5/3 έως 10/ 3 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : Αξιοποίηση των Τάμπλετ στην εκπαίδευση.

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 21/3 ενημέρωσαν το σύλλογο των εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας για το Φινλανδικό εκπαιδευτικό

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς"

Την Παρασκευή 17/3 οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ παρακολούθησαν στο Χαμάμ πρόγραμμα

Περισσότερα

 


 

Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Περισσότερα

 


 

Πρόκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο διαγωνισμός

Περισσότερα


 


 


Ενημέρωση σε θέματα σχολικού και επαγγελματικού προσανατολισμού

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Γ΄ Τάξη

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο και παρακολουθήσαμε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Α΄ τάξη πήγε στο

Περισσότερα


 


 


?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Στην επιμορφωτική συνάντηση της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου (14η του έργου) που έγινε 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Περισσότερα


 


 

Ενημέρωση σε θέματα σχολικού και επαγγελματικού προσανατολισμού

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου  η Γ΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ ενημέρωση σε θέματα Σχολικού και  Επαγγελματικού Προσανατολισμού από

Περισσότερα


 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

 Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου    στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν

Περισσότερα 

Ισότιμη εκπαίδευση

Πράξη:"Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με Αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική2014-2020"

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Περισσότερα 

Άμλετ  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

 Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας τα τμήματα Β3, Β4 επισκέφτηκαν

Περισσότερα 

Shakespeare lives in school στο Μέγαρο Μουσικής

Το σχολείο μας  πήρε μέρος στην παράσταση Μια μαθητική «συνωμοσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του έτους Σαίξπηρ στο πλαίσιο

Περισσότερα


 


 


?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Στις 8 Δεκεμβρίου έγινε στο εργαστήριο της Πληροφορικής  το πρώτο μέρος (pretest) της αξιολόγησης των κομβικών δεξιοτήτων

Περισσότερα


 


 


Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο".

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτική έξοδος Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 28/11/2016 πήγαμε επίσκεψη και παρακολουθήσαμε

Περισσότερα

  


?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Επιμορφωτική συνάντηση

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρίου έγινε επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform) για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του
σχολείου μας.

Περισσότερα

 


 


?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του προγράμματος στην Ελλάδα στον ακόλουθο υπερδεσμό

http://ats2020.eu/greece

 

 


 

Πολυτεχνείο, 17 του Νοέμβρη 1973

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έγινε στο σχολείο εορταστική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας

Περισσότερα


 


 

Εκπαίδευση και διά βίου Μάθηση

Στο πλαίσιο του προγράμματος της πρακτικής άσκησης φοιτητών- ΕΣΠΑ το σχολείο μας δέχθηκε τη φοιτήτρια

Περισσότερα 

15 μελές 2016-17

Μπορείτε να δείτε τα μέλη του 15μελούς του σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2016-17εδώ .


 


 

Εθνική γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο την επέτειο του ΟΧΙ

Περισσότερα ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Επιμορφωτική συνάντηση

 

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έγινε επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  στο εργαστήριο Πληροφορικής του
σχολείου μας.


 


 

Γνωστοποίηση αξιολόγησης προσφορών για εκδρομή στην Καλαμάτα

 Περισσότερα εδώ

 


 

?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020)

Εισαγωγή των μαθητών μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος - 3η επιμορφωτική συνάντηση για τα σχολεία της Αττικής

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016, έγινε η 3η επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Περισσότερα 


Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων

Στον ακόλουθο σύνδεσμο (εδώ) βλέπετε ποιες ημέρες και ώρες μπορείτε να ενημερώνεστε από τους/τις εκπαιδευτικούς για τους  μαθητές και τις μαθήτριες. 


 


 


Περίπατος στον Άγιο Κοσμά

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου κάναμε την πρώτη μας έξοδο για την νέα σχολική χρονιά

Περισσότερα

 


 

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2016

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ημέρα σχολικού αθλητισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις

Περισσότερα

  

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έγινε ο Αγιασμός για

Περισσότερα


 


 


Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

Τα παιδιά καλούνται να έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, γιατί μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία.


 


 

Κανονισμός του σχολείου

Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό του σχολείου εδώ και ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς/κηδεμόνες εδώ. 

Παραπεμπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2016

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε: Α ΄ Τάξη, Β΄ Τάξη, Γ΄ Τάξη 

 


 

Θερινή Εφημερία

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή 9.00-13.00. 

?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) -2η επιμορφωτική συνάντηση

Την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας έγινε η 2η επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα


 


 

Εγγραφές Α΄Τάξης
10.00π.μ. - 1.00μ.μ.

 


 

Αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης

 Τα αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης θα ανακοινωθούν την Τρίτη  21/6/2016.

Οι έλεγχοι προόδου θα δοθούν  την Τετάρτη 22/6/2016  από τις  10.00 π.μ. έως 12.00 το μεσημέρι.


 


 


Ενίσχυση κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών" - Slovenia

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) στις 12 και 13 Μαΐου ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Σαράντος Οικονομίδης, πήρε μέρος σε συνάντηση στη Σλοβενία

Περισσότερα


 


 

Επιμορφωτικό σεμινάριο - Νέα Εργαλεία για τη Βιώσιμη Διαχείριση του Περιβάλλοντος

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με το FulbrightFoundationGreeceκαι ειδικότερα το Intercountry Lecturing Program, διοργάνωσε

Περισσότερα

 


 

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2015-2016

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων εδώ 

?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) -επιμορφωτική συνάντηση

Τη Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας έγινε επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  δια ζώσης ταυτόχρονα σε 3 σημεία: στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, στο ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πάτρα και  στο Γυμνάσιο Κρεστένων Ηλείας. Στην επιμόρφωση

Περισσότερα 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ATS2020

Ενίσχυση κομβικών δεξιοτήτων

Από τη σχολική χρονιά 2016-2017 το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο έργο ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform) με τίτλο ?Assessment of Transversal Skills 2020? (ATS2020). Το έργο  παρουσιάζει μία καινοτόμο, πειραματική προσέγγιση σε θέματα που ενδιαφέρουν την πολιτική της εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει 17 εταίρους από 11 Ευρωπαϊκές χώρες και προτείνει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο μάθησης προκειμένου να ενισχύσει τους μαθητές με απαραίτητες, κομβικές ικανότητες στο πλαίσιο του υπάρχοντος αναλυτικού προγράμματος. Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού, μέσα από την εμβάθυνση σε νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και καινοτόμα εργαλεία για την ανάπτυξη και εκτίμηση των ικανοτήτων αυτών.

Περισσότερα 

Εκδρομές Απριλίου

Τριήμερη Γ΄Τάξης, περίπατος στην Ελευσίνα, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τεχνόπολη

Περισσότερα 

Πειραματικός Διαγωνισμός των Γυμνασίων «Πειραματίζομαι και Ανακαλύπτω 2016»

Στις 19 Απριλίου μαθητές μας

Περισσότερα

 


 


Εκπαιδευτικά προγράμματα

Τη σχολική χρονιά 2015-16 πραγματοποιήθηκαν

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είναι αυτό τέχνη;»

Στις  4, 14, 20 και 21 Απριλίου στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών  τα τμήματα της Γ΄

Περισσότερα

 


 

 

Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο".

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο"  η κ. Βάσω Δυναμίδου ταξίδεψε στην Κύπρο από 8-11 Απριλίου 2016. Πήρε μέρος σε συνέδριο των συνεργαζόμενων σχολείων που διεξήχθη στη Λεμεσσό και επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λατσιών όπου είχε συνεργασία αναφορικά με θέματα τα οποία επεξεργάζονται οι μαθητές του σχολείου μας και του Γυμνασίου Λατσιών.

 


 

«Ελένη» του Ευριπίδη

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου τα παιδιά της Γ΄

ΠερισσότεραΕθνική   Γιορτή- 25η Μαρτίου 2016

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου εορτάστηκε στο σχολείο μας με τραγούδια, ποιήματα χορούς και δρώμενα  η εθνική μας γιορτή της 25ης Μαρτίου. Την επιμέλεια

ΠερισσότεραΗμέρα ποίησης

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου , ημέρα αφιερωμένη στην Ποίηση μαθητές και μαθήτριες

Περισσότερα


 


 

Καλλωπισμός της πρόσοψης του σχολικού κτηρίου

Μαθητές μας ανάλαβαν να βάψουν την πρόσοψη

Περισσότερα


 


 

Αειφόρο σχολείο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφόρο σχολείο» και σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη φυτεύτηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας στα παρτέρια πουρνάρια. Η δραστηριότητα κινείται

Περισσότερα


 


 


1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Γυμνασίων Νίκαιας

Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας πήρε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Γυμνασίων Νίκαιας που διοργάνωσε  η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Αθηνών- παράρτημα Νίκαιας

Περισσότερα 

 Ενημέρωση σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου το απόγευμα το 3ο και το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για  θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών

Περισσότερα

 


 

Ενημέρωση σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού-2

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου η Γ΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ ενημέρωση

ΠερισσότεραΗμέρα Κρέπας

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου τις τρεις τελευταίες ώρες όλο το

Περισσότερα 

Ενημέρωση σε θέματα Διαφυλικής Αγωγής και Υγείας

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου η Β΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ ενημέρωση σε θέματα Διαφυλικής Αγωγής και Υγείας από την κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη, καθηγήτρια ΤΕΙ-ΕΥ και σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού

Περισσότερα


 


 

Βιωματική δράση «Η παρέα στην εφηβεία»

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου το Β΄1 παρουσίασε στο Χαμάμ τη Βιωματική δράση «Η παρέα στην εφηβεία». Στην παρουσίαση πήραν μέρος

Περισσότερα


 


 

Ενημέρωση σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τρίτη 8 Μαρτίου η Γ΄ τάξη παρακολούθησε στο Χαμάμ

Περισσότερα


 


 

Έλεγχοι προόδου Β΄ Τριμήνου

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα δοθούν έλεγχοι προόδου  των μαθητών/τριών από 12.00 έως 2.00μμ.


 


 


Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ) σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το έργο AIRUSE (LIFE11/ENV/ES/584) (δια του επιστημονικού υπευθύνου Δρ. Κων/νου Ελευθεριάδη) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας (δια της Υπευθύνου ΠΕ) διοργάνωσαν  στις 18-19 Φεβρουαρίου επιμορφωτικά σεμινάρια με

Περισσότερα


 


 


Εκπαιδευτική έξοδος

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το σχολείο πήγε βόλτα. Ένα μέρος της

Περισσότερα


 


 

Βιωματικό σεμινάριο - Το Δώρο της Βροχής

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ)  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια του Υπευθύνου ΠΕ) και το Διεθνές Δίκτυο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση «MEdIES» Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον & την Αειφορία διοργάνωσαν

Περισσότερα 

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνεργασίας e-twinning για το σχολ. έτος 2015-16

Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι να

Περισσότερα 

Προσφορές πρακτορείων για την  εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου

Περισσότερα εδώ 

Κοπή της πίτας στο σχολείο

Στις 29 Ιανουαρίου

Περισσότερα 

Εξετάσεις Φεβρουαρίου

Το πρόγραμμα των απολυτήριων επαναληπτικών εξετάσεων του Φεβρουαρίου μπορείτε να δείτε εδώ.
 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια: Εξοικονόμηση στο σχολείο, στο σπίτι, στην πόλη

Στις 14 Ιανουαρίου τα παιδιά που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Χρυσοπράσινο φύλλο επισκέφτηκαν το

Περισσότερα 

 

20151222 092436


 

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες καιχαρές

Φέτος στολίσαμε για τα Χριστούγεννα παραδοσιακό ελληνικό καράβι στο σχολείο.Τα κάλαντα μάς είπαν

Περισσότερα 

Σύνδεση με Σύνεση

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Πληροφορικής διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) στο πλαίσιο της δράσης

Περισσότερα


 


 


Καλές πρακτικές για τις Βιωματικές Δραστηριότητες -Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στην αίθουσα του Χαμάμ βιωματικό σεμινάριομε θέμα

"Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη"

Περισσότερα


 


 

Έλεγχοι προόδου Α΄Τριμήνου

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα δοθούν έλεγχοι προόδου  των μαθητών/τριών από 12.00 έως 2.00μμ.


 


 

Τα Παιδιάτης Χορωδίας

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου παρακολούθησαν τα παιδιά του σχολείου μας στην αίθουσα του Χαμάμ τη γαλλική ταινία , Τα Παιδιά της Χορωδίας

Περισσότερα

 


 

Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο"

Από 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη η 1η συνάντηση και επιμόρφωση του Διεθνούς Δικτύου διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο" . Το σχολείο μας το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα από το σχολικό έτος 2013-14 συνεργάζεται με το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου, στην περιοχή της Λευκωσίας. Στη φετινή συνάντηση συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της διετίας που έκλεισε έγιναν παρουσιάσεις του έργου και χαράκτηκαν οι άξονες της συνέχειας του προγράμματος.

Περισσότερα

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το κείμενο της παρουσίασης του σχολείου μας στο ΚΠΕ Αργυρούπολης 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δράση για το κλίμα"
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Γ΄τάξης

Περισσότερα 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο

Περισσότερα


 


 

Επέτειος 17ης Νοέμβρη

Την Τρίτη 17/11 έγινε στο σχολείο εορταστική εκδήλωση για

Περισσότερα


 


 

Αστικό πράσινο στο δήμο μου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνου ΠΕ) σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» και

Περισσότερα


 


 


Μια μέρα στο θέατρο

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης την Τρίτη 10 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό θέατρο Πειραιά όπου παρακολούθησαν

Περισσότερα


 


 


Εικαστική παρέμβαση στο σχολείο

Περισσότερα


 


 


Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

wp 20151027 004 


 

Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Την Τρίτη  27 Οκτωβρίου εορτάσαμε στο σχολείο

Περισσότερα


 


 

1η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει την 1η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με τίτλο «Δυνάμεις και Δυναμικές» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Παλαιό Ταχυδρομείο (Φίλωνος 29) από 19 -31 Οκτωβρίου 2015. Στην έκθεση συμμετέχει και η εικαστικός του σχολείου μας κ. Λίζα Γρηγοριάδου.

Ώρες λειτουργίας:10.00-14.00, 18.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη

 

 


 

Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο"


Τρεις καθηγητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη Διημερίδα ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ & ΙΕΠ στις 23-24/10 στον Βόλο με θέμα "Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο".
Περισσότερα 

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου βγήκαμε για

Περισσότερα 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015
Το σχολείο μας συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015 με σκοπό να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό στους μαθητές μας και να καταλάβουν ότι όλοι μπορούν να προγραμματίσουν. Περισσότερα στον σύνδεσμο http://events.codeweek.eu/http://events.codeweek.eu/view/6921/2015/. 

5 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες πήραν μέρος σε πολλές και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού .

Περισσότερα Φωτογραφίες 

Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διημερίδα με τίτλο «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων. Διαδικτυακές κοινότητες εκπαιδευτικών & νέοι ψηφιακοί πόροι του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας» στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η διημερίδα  πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, 2-3 Οκτωβρίου 2015 στο Divani Palace Acropolis.(Περισσότερα εδώ)

Στη διημερίδα συμμετείχαν και φιλόλογοι του σχολείου μας που παρουσίασαν σενάρια τα οποία  συνέγραψαν και εφάρμοσαν στο σχολείο μας.

Πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στον δικτυακό τόπο http://www.greeklanguage.gr/digital_school_conferences.


 


 

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

Τα παιδιά καλούνται να έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, γιατί μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία.


 


 


Στην  εκπαιδευτική ιστοσελίδα  «Πρωτέας» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

δημοσιεύονται διδακτικά ψηφιακά σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα.

Στο έργο συμμετέχουν με σενάρια και εφαρμογές σεναρίων στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας και  3 φιλόλογοι του σχολείου μας για τα μαθήματα της Λογοτεχνίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας.


Μπορείτε να αναζητήσετε τα σενάρια πληκτρολογώντας στην Αναζήτηση είτε το όνομα του εκπαιδευτικού ή τον τίτλο του σεναρίου είτε χρησιμοποιώντας φίλτρα αναζήτησης σύμφωνα με τις οδηγίες της ιστοσελίδας.

 


 

Θερινή Εφημερία

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα 9.00-13.00. 

 

Παραπεμπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα των παραπεμπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2015 μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες υπερσυνδέσεις :

για την Α΄ Γυμνασίου εδώ, 

για τη Β΄Γυμνασίου εδώ, 

για τη Γ΄Γυμνασίου εδώ .


 


 

Εκπαιδευτικά προγράμματα  2014-15

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2014-15 στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://sites.google.com/a/opouakouspollakerasia.net/opouakouspollakerasia/home/ekdeloseis/ekpaideutika-programmata-kai-protoboulies/ekpaideutika-programmata-kai-protoboulies-2014-15 .


 


 

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Πείρ@μα

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πήρε μέρος στην απολογιστική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Πείρ@μα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που

Περισσότερα


 


 


Αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης

Ενημερώνουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 22/6/2015

μετά τις 2μ.μ.

Οι έλεγχοι προόδου θα δοθούν  την Τρίτη 23/6/2015 και ώρες 10.00 π.μ. έως 12.00 το μεσημέρι.


 


 

Εγγραφή μαθητών/τριών Α΄τάξης 2015-2016

Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κατά το σχολικό έτος 2015-2016 θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο μας για την εγγραφή των παιδιών τους από τις 16/6/2015 έως 28/6/2015 και ώρες 09.00π.μ. έως 12.00 το μεσημέρι.

Επιπρόσθετα μέχρι τις 28/6/2015 οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να προσκομίσουν (είτε κατά την εγγραφή είτε μετά την εγγραφή )

 1. Ένα πιστοποιητικό γέννησης και
 1. Μία πρόσφατη φωτογραφία του μαθητή / της μαθήτριας
 

 

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2014-2015

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων εδώ


 


 

 

«Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων»

Η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Τεντόμα συμμετείχε στις 8 και 9 Μαΐου στη διημερίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας με

Περισσότερα 

"Πρώτες βοήθειες " και "Πρόληψη Ατυχημάτων"

Στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου στις

Περισσότερα 

Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2015

Παιδιά της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2015» που

Περισσότερα

 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

Στις 29 Απριλίου τα παιδιά της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν

Περισσότερα


 


 

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης συμμετείχαν σε εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία από

Περισσότερα 


«Τα 7 κλειδιά»

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 49 παιδιά  της Α΄Τάξης επισκέφτηκαν το

Περισσότερα

 


 


Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών

Στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας στα πλαίσια του Προγράμματος PISA από τις 30/3 μέχρι και 1/4 αξιολογήθηκαν  μαθητές του 2ου

Περισσότερα


 


 

 

"Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση"
Στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας στα πλαίσια του Προγράμματος  ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» κάνουν την πρακτική τους άσκηση

Περισσότερα

 

 


 


GLOSSOMOBIL από το Ινστιτούτο Goethe

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου τα παιδιά που έχουν επιλέξει ως 2η τη Γερμανική γλώσσα πήραν μέρος στο διδραστικό πρόγραμμα της ομάδας Glossomobil

Περισσότερα

 


 

Εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24 Μαρτίου εορτάστηκε στο σχολείο μας μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα η εθνική μας γιορτή της 25ης Μαρτίου

 Περισσότερα

 

  

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

 

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Περισσότερα


 


 

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Στις 27 , 28 Φεβρουαρίου και στις 20,21 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας παρακολούθησαν

Περισσότερα

 

 


 

Πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας μαθητών Γυμνασίων από τον Πειραιά και τη Δυτική Μακεδονία

Β΄μέρος

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου το σχολείο μας υποδέχτηκε στην αίθουσα του Χαμάμ το Γυμνάσιο Καρπερού & το Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου. Οι μαθητές

Περισσότερα


 


 

Εκπαιδευτικές έξοδοι

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου και την Πέμπτη 19 Μαρτίου  επισκέφτηκαν τα τμήματα

Περισσότερα 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είναι αυτό τέχνη;»

Στις 17 Μαρτίου στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και

Περισσότερα

 


 


Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο"

Β΄φάση

 Από 13-16 Μαρτίου 2015 μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές επισκέφτηκαν την Κύπρο

Περισσότερα

 


 

Έλεγχοι Προόδου Β΄ Τριμήνου

Την Πέμπτη 12/3/2015 θα δοθούν  12.00-2.00μ.μ. οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών  για το δεύτερο τρίμηνο.

 


 


Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Στις 18-3-2015 για το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

1. " ΤHIAMIS TOURS " 

     1 πούλμαν Χ 50 θέσεις, 100 ευρώ

2. ''KYRIAKAKIS TOURS'' 

   1 πούλμαν Χ 50 θέσεις,  93 ευρώ

Επελέγη η προσφορά του ''KYRIAKAKIS TOURS''  ως η πιο συμφέρουσα.

Από τη Διεύθυνση


 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την 1η εβδομάδα του Μαρτίου η Γ΄ τάξη στα πλαίσια των μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της Τοπικής Ιστορίας

Περισσότερα

 

 


 

Η WWF στο σχολείο μας

Στις 27 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας έγινε από την WWF δίωρη ομαδοσυνεργατική δραστηριότητα

Περισσότερα


 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική έξοδο. Επισκέφτηκαν τα παιδιά της

Περισσότερα


 


 

Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Στις 10-2-2015 για α) τη Βουλή των Ελλήνων, β) το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς, γ) το Αστεροσκοπείο Αθηνών, δ) τον Εθνικό κήπο- Ζάππειο.

1. " ΤHIAMIS TOURS " 

     1 πούλμαν Χ 77 θέσεις. 160 ευρώ

     4 πούλμαν χ 50-53   θέσεις. Το πούλμαν  100 ευρώ

2. ''KYRIAKAKIS TOURS'' 

    6 πούλμαν χ  50-52 θέσεις. Το πούλμαν  95 ευρώ

3. ''KACAYIAS''  

    6  πούλμαν χ 50 -52  θέσεις. Το πούλμαν   90 + 13% ΦΠΑ

Επελέγη η προσφορά του " ΤHIAMIS TOURS " ως η πιο συμφέρουσα.

Από τη Διεύθυνση


 


 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν το

Περισσότερα


 


 


Θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Την Παρασκευή  16 Ιανουαρίου η Α΄ τάξη παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» και στη συνέχεια συμμετείχε σε 

Περισσότερα 

Κύπριοι μαθητές στο σχολείο μας

Στα πλαίσια του προγράμματος διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο" φιλοξενούνται από μαθητές του σχολείου μας (από 18 έως 21/12) Κύπριοι μαθητές που ήρθαν με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου (περιοχή της Λευκωσίας).

Περισσότερα 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλοξενία

Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων Φιλοξενία 2014-15

Περισσότερα 

Έλεγχοι Προόδου A΄ Τριμήνου

Την Τετάρτη 17/12/2014 θα δοθούν  12.00-2.00μ.μ. οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών  για το πρώτο τρίμηνο.

 


 


Εκπαιδευτική έξοδος

 Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β3, Β4 επισκέφτηκαν το 

Περισσότερα 

ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Το σχολείο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. Την βδομάδα 8/12-12/12/2014 κάθε τμήμα στην ώρα της Πληροφορικής θα γράψει κώδικα και οι εκπαιδευτικοί θα ανοίξουν συζήτηση περί προγραμματισμού. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://hourofcode.com/gr για ενημέρωση και εκπαιδευτικό προγραμματισμό στην κατηγορία Μαθητές  (επιλογή Δοκιμάστε το).

 

 


 

Ενημέρωση γονέων

Αυτές τις ημέρες ετοιμαζόμαστε για την επίδοση των ελέγχων Α΄Τριμήνου.Λόγω φόρτου εργασίας των εκπαιδευτικών  παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να μην έρχονται για ενημέρωση της προόδου των μαθητών.


 


 

Προσφορές πρακτορείων για την τετραήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου

Περισσότερα εδώ 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το σχολείο πραγματοποίησε

Περισσότερα 

Εκδήλωση για  την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τη Δευτέρα 17/11 έγινε στο σχολείο εκδήλωση

Περισσότερα
 

Η ομάδα Αγωγής Υγείας «Ζητείται Ελπίς» του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας συγκεντρώνει φάρμακα

 

Στα πλαίσια των δράσεων της ομάδας Αγωγής Υγείας «Ζητείται Ελπίς» και της συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου συγκεντρώνονται στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου φάρμακα (όχι ληγμένα) και κουτιά με γάλα. Πληροφορίες στην κ. Β. Δυναμίδου . Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4912338, 2104917751.


 


 


Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου εορτάσαμε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας  την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παραδόθηκε η

Περισσότερα
 


16 Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας έγιναν στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών με 

Περισσότερα


 


 


Πρώτος περίπατος για τη νέα σχολική χρονιά

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το σχολείο πραγματοποίησε τον πρώτο περίπατο για τη σχολική χρονιά 2014-15. Όλες οι τάξεις

Περισσότερα


 


 


13η Οκτωβρίου 2014: Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας την 3η ώρα

Περισσότερα


 


 


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.Όλα τα τμήματα (Α, Β, Γ τάξης) από 13  έως 17Οκτωβρίου  την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής θα παρακολουθήσουν επιλεγμένα σχετικά βίντεο, θα συμμετέχουν σε

Περισσότερα


 


 

Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου τηλεδιάσκεψη

Περισσότερα


 


 


6 Οκτωβρίου 2014

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τα σχολεία όλης της χώρας

Με μότο Αποδοχή της Διαφορετικότητας έγιναν στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πολλές και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα


 


 

 

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

 

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2014-2015.

 

Περισσότερα

 


 

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

Τα παιδιά καλούνται να έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, γιατί μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία.
 

Άρχισε την Πιλοτική λειτουργία της η  ιστοσελίδα  «Πρωτέας»του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

με σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα

To έργο άρχισε τον Ιανουάριο του 2012, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εθνικούς πόρους και υλοποιείται από το ΚΕΓ, υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. Συμμετέχουν σε αυτό 76 ενεργοί εκπαιδευτικοί (26 της πρωτοβάθμιας και 50 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2015 και έχουν ετοιμαστεί συνολικά 718 εκπαιδευτικά σενάρια (278 για τα δημοτικά και 440 για το γυμνάσιο και το λύκειο).

Στο έργο συμμετέχουν και 3 φιλόλογοι του σχολείου μας για τα μαθήματα της Λογοτεχνίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Τι έγραψε για το έργο το ΒΗΜΑ της Κυριακής 31-8-2014 εδώ
 

Αριστεία και Βραβεία 2013-14

Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των μαθητών που παίρνουν αριστεία και βραβεία για τη σχολική χρονιά 2013-2014. Η απονομή θα γίνει στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. 


 


 


Παραπεμπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα των παραπεμπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2014 μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Άλλη μία επιτυχία του σχολείου μας

Πέρασαν  13 από τους  μαθητές και τις μαθήτριές μας  της Γ΄Γυμνασίου  που έδωσαν εξετάσεις εισαγωγικές σε Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. Ελπίζουμε και σε άλλη μία επιτυχία καθώς μία μαθήτριά μας είναι 1η επιλαχούσα  στο Ιωνίδειο  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε «Καλή πρόοδο».

Μπορείτε να δείτε τη σειρά κατάταξης των μαθητών για το Ιωνίδειο Λύκειο εδώ και για το Ζάνειο Λύκειο εδώ.


 


 

Θερινή Εφημερία

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή 9.00-13.00.
 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων/ ετήσιοι έλεγχοι προόδου

Την  Τετάρτη  25 Ιουνίου μετά τις 1.00 μ.μ. θα ανακοινωθεί η κατάσταση με τα αποτελέσματα των επιδόσεων των μαθητών/τριών.

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, 10.00 π.μ-12.00 το μεσημέρι  θα δοθούν οι ετήσιοι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών .


 


 

«Τρωάδες» του Ευριπίδη

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας σας προσκαλεί στην Παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.00 μ. μ. στο Κηποθέατρο Νίκαιας-Αγ. Ιω. Ρέντη


 


 

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2013-2014

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων εδώ


 


 

Πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά την Τετάρτη 30/4/14 στις 6.30 μ. μ. στο θέατρο Κωσταράκος, Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια.


 


 

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας συμμετέχει για πρώτη φορά στο 4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Παρουσιάζουν το Σάββατο 12/4 και την Κυριακή 13/4 στις 3.00 το απόγευμα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το κείμενο «Σαν τι μοιάζουν;» που επιλέχθηκε από το πρόγραμμα Connections του National Theatre του Λονδίνου σε σκηνοθεσία των Σοφίας Βγενοπούλου, Βαγγέλη Κυριακού και Θανάση Μεγαλόπουλου.

Λίγα λόγια για τη δραστηριότητα από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διανομή δελτίων εισόδου 30΄ πριν την έναρξη της παράστασης.

 

Περισσότερα


Συμμετοχή στο 3ο διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 η μία από τις δύο  θεατρικές  ομάδες  του σχολείου μας παρουσίασε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ αρχαίου δράματος στη Μεσσήνη την τραγωδία του Ευριπίδη "Τρωάδες" σε διασκευή. Η συμμετοχή  του σχολείου μας προκάλεσε άφθονα χειροκροτήματα και πολύ θετικά σχόλια.Δείτε βίντεο από την παράσταση εδώ.

Συγχαρητήρια στα παιδιά , τις εκπαιδευτικούς και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Περισσότερα 

«Τρωάδες» του Ευριπίδη από το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από 31-03-2014 έως 10-04-2014. Η συμμετοχή του σχολείου έχει οριστεί για την Πέμπτη, 03-04-2014.

Η δραστηριότητα επιχορηγήθηκε από το δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη ως αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών.

Ευχαριστούμε το δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη για την υποστήριξή του.


 


 

Πρόκριση μαθητριών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό μέσω Internet ΛΥΣΙΑΣ.

περισσότερα ΕΔΩ

 


 


Διάκριση μαθήτριας του σχολείου μας σε διαγωνισμό Comic

Η μαθήτρια του σχολείου μας Μαίρη Λυράκου πήρε μέρος στο διαγωνισμό Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο Δημοκρατία και ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο και επελέγη ανάμεσα σε 320 συμμετέχοντες στους 34 φιναλίστ. Οι δέκα κορυφαίες συμμετοχές θα προβληθούν ως μία σημαντική συμβολή στην Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/comics-competition  ,   για να ψηφίσετε το κόμικ της προτίμησής σας μέχρι 5 Μαρτίου.


 


 

Συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2014

Το σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Στο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από 31/3 -10/4/2014 παίρνουν μέρος 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα και την Ιταλία.
 

Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014)

Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, θα εορταστεί για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σχολείο μας συμμετέχει ως πολλαπλασιαστής της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».

Ήδη συμμετέχει στην ειδική δημιουργική δράση «ποίηση για την ασφάλεια του διαδικτύου» με δύο ποιήματα που προκρίθηκαν (σύμφωνα με την δράση).

Τα ποιήματα που απεστάλησαν, έπειτα από απόφαση της επιτροπής που συγκροτήθηκε, είναι των μαθητριών Βολακάκη Σοφίας της Γ τάξης και Λουκίδου Χρυσούλας της Α τάξης.

Για τα ποιήματα αυτά θα δημιουργηθεί «Ποιητική συλλογή για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου» και η οποία θα δημοσιευτεί στον ιστοχώρο http://www.saferinternet.gr/sid/ και θα αναρτηθούν έντυπα στο φουαγιέ της κεντρικής εκδήλωσης στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημόκριτου, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν των μαθητριών Λυράκου Μαίρης της Γ τάξης και Πιτσάκη-Μαχαίρα της Α τάξης.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο    http://www.saferinternet.gr  .
sid2014 saferinternetgr logo

 


 

Προσφορές πρακτορείων για την τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου

Περισσότερα εδώ


 


 

Έλεγχοι προόδου Α΄ Τριμήνου

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου από τις 12.00 το μεσημέρι  μέχρι τις 2.00 μ.μ. θα δίνονται  οι ελέγχοι προόδου των μαθητών για το Α΄ Τρίμηνο.

  

Επιστήμη των Υπολογιστών και της Πληροφορικής «Ώρα Κώδικα».

Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο ως Εκπαιδευτική εβδομάδα για την Επιστήμη των Υπολογιστών και της Πληροφορικής θα υλοποιηθεί φέτος η «Ώρα Κώδικα» από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013 από το
Code.org.

Η δράση αυτή σκοπό έχει να παροτρύνει τον κάθε πολίτη να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την Επιστήμη των Υπολογιστών και της Πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Το σχολείο μας συμμετέχει  με δράσεις στο εργαστήριο Πληροφορικής.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://csedweek.org/ για να γράψετε κώδικα!


 


 

Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών


ΓΙΑ ΤΗΝ PEPSICO-HBH ΣΤΙΣ 10-12-2013

 

Α) KYRIAKAKIS TOURS 189 ?

B) ONAR TRAVEL 186,45?

Γ) THIAMISTOURS 170?

Επελέγη το ταξιδιωτικό γραφείο THIAMISTOURS διότι η προσφορά του ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

ΓΙΑΤΗΝ TASTY FOODS 28-11-2013

 

Α) KYRIAKAKIS TOURS 115 ?

B) ONAR TRAVEL 141,25 ?

Γ) THIAMIS TOURS 120 ?

Επελέγη το ταξιδιωτικό γραφείο KYRIAKAKISTOURS διότι η προσφορά του ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά.


Από τη Διεύθυνση


 


 

Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Την 29η Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη Μαθητών της Β΄ Τάξης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, προκειμένου να παρακολουθήσουν παιδαγωγικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης με σκοπό το σεβασμό στο Περιβάλλον και την προστασία της βιοποικιλότητας. Για την μεταφορά των μαθητών κατατέθηκαν οι παρακάτω προσφορές:


1.Κyriakakis tours   /84 ευρώ

2.Interland travel   /85ευρώ

3.Gr tours   /95ευρώ

4.Thiamis tours   /95ευρώ

5.Onar travel   /90ευρώ+13% Φ.Π.Α.

Προτιμήθηκε η προσφορά με αρ. 1.

Από τη Διεύθυνση 

Ενημέρωση προόδου μαθητών -μαθητριών

Προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών - μαθητριών μας

Για να ενημερωθείτε πότε δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου πατήστε εδώ. 

Επιμορφωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 6-8μ.μ έγινε στο σχολείο μας (περιφέρεια του Πειραιά) στην αίθουσα του Χαμάμ επιμορφωτική ημερίδα για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση .

Περισσότερα εδώ 

Αποτελέσματα παραπεμπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι αναρτώνται τα αποτελέσματα των παραπεμπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου. 

Αγιασμός Σχολικής Χρονιάς 2013-2014

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9 π. μ. θα γίνει ο Αγιασμός του Σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα παιδιά καλούνται να έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους γιατί μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία. 

Επιτυχίες του σχολείου μας

Πέρασαν 7 από τους 12 μαθητές και τις μαθήτριές μας  της Γ΄Γυμνασίου  που έδωσαν εξετάσεις εισαγωγικές σε Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. 5 στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου-ελπίζουμε και σε άλλη μία επιτυχία καθώς μία μαθήτριά μας είναι 1η επιλαχούσα μετά την κλήρωση που έγινε για τους μαθητές που ισοβάθμησαν- και 2 στο Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε «Καλή πρόοδο».

 


 

Θερινή Εφημερία

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη 9.00-13.00 

Παραπεμπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2013

Το πρόγραμμα των παραπεμπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2013 μπορείτε να δείτε εδώ. 

Υπενθύμιση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες των μαθητών/τριών μας το αργότερο μέχρι 28 Ιουνίου και έως τις 11 π.μ. 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων/ ετήσιοι έλεγχοι προόδου

 • Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, το απόγευμα θα ανακοινωθεί η κατάσταση με τα αποτελέσματα των μαθητών/τριών.
 • Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10.00-13.00 θα δοθούν οι ετήσιοι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι :

 1. Για τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου αναμένονται από τη Δ/θμια Διεύθυνση Πειραιά οι καταστάσεις με τα Λύκεια προορισμού τους.
 2. Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της Α΄ Γυμνασίου θα πρέπει μέχρι τις 27 Ιουνίου να τακτοποιήσουν την εγγραφή των παιδιών  στο σχολείο.


 


 

Εξετάσεις Μαΐου -Ιουνίου 2013

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Μαΐου- Ιουνίου 2013 μπορείτε να δείτε εδώ. 

3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πήρε την 3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 -στην περιφέρεια Νίκαιας- Ρέντη, Κορυδαλλού -με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  και ειδικά την 1η θέση στο μάθημα της Βιολογίας ισοψηφώντας με το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, το 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας  και το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Περισσότερα εδώ


 

 

Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις 22 /4 /2013   στην κατασκήνωση KINDERLAND στον Κάλαμο Αττικής είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ                                                                     

1. INTERLANDTRAVELσυνολικό κόστος των πούλμαν (50 θέσεων) 295, 00 ? με ΦΠΑ           

2. GRTOURSS.A    4 λεωφορεία χ 50 θέσεις

                                1 λεωφορείο χ 60 θέσεις

                                    Συνολική τιμή 1710,00 ? (με ΦΠΑ 13%)                 

- τιμή κατά άτομο 6,84 ?

3. ONARtravelσυνολικό κόστος 350, 00 ?+ ΦΠΑ 13% /50άρι λεωφορείο

 

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου INTERLANDTRAVEL.

                                                                               Από τη Διεύθυνση


 

 

Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2012-2013.


 

Σύμβαση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής

Η σύμβαση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄Τάξης εδώ

 


 

Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Ενημερώνουμε ότι στο Πλαίσιο των Πράξεων «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2012-2015» του Υπουργείου Παιδείας Και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόκειται να λειτουργήσουν για τη σχολική χρονιά 2012-13 ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν πατώντας εδώ να πληροφορηθούν ποια σχολεία έχουν οριστεί ως Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας και πατώντας εδώ να κατεβάσουν την Yπεύθυνη Δήλωση με την οποία μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ που τους ενδιαφέρει.

Από τη Διεύθυνση

 


 

Έλεγχοι Προόδου Β΄ Τριμήνου

Την Τρίτη 19/3/2013 το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως εξής:

 • θα πραγματοποιηθούν όλες οι διδακτικές ώρες σύμφωνα με το μειωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα και
 • στις 12:00 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το δεύτερο τρίμηνο.
 • λόγω φόρτου εργασίας οι εκπαιδευτικοί δεν θα ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών , μαθητριών τις ορισμένες ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη )μέχρι την ημέρα επίδοσης των ελέγχων προόδου.

Από τη Διεύθυνση


 

 Προσφορές πρακτορείων για την τριήμερη εκδρομή της Γ΄Γυμνασίου


Περισσότερα εδώ


 

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών

 

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις 8 /3 /2013   στoΒοτανικό Κήπο είναι οι παρακάτω:

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ                           ΤΙΜΗ με ΦΠΑ

 

1. ThiamisTours     για 50άρι         105               Ευρώ

 

                                 για 60άρι         128               Ευρώ

 

2. Onartravel     για 52άρι         113               Ευρώ

 

                                 για 60άρι        152,55          Ευρώ

 

                                 για 74άρι        180,80          Ευρώ

 

3. Interlandtravel    για 50άρι          90                Ευρώ

 

                                 για 35άρι          80                Ευρώ

 

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου Interlandtravel.

 

                                                                               Από τη Διεύθυνση


 


 

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις 6 /3 /2013 στo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ                           ΤΙΜΗ με ΦΠΑ

1. ThiamisTours     για 50άρι         105              Ευρώ

2. Onartravel     για 52άρι          113             Ευρώ

3. Interland travel    για 50άρι           90             Ευρώ

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου Interlandtravel.

                                                                               Από τη Διεύθυνση

 


 

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στις 5 /3 /2013 στoΜουσείο της Ακρόπολης είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ                           ΤΙΜΗ με ΦΠΑ

1. ThiamisTours     για 50άρι            99                Ευρώ

2. Onar travel          για 52άρι          113                Ευρώ

3. Interland travel    για 50άρι           90                Ευρώ

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου Interlandtravel.

                                                                               Από τη Διεύθυνση

 


 

Η προγραμματισμένη για τις 22/2/2013 έξοδος αναβάλλεται λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών και μετατίθεται στις 8/3/2013.


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ? ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Περισσότερα εδώ

 


 

Έλεγχοι Προόδου Α΄ Τριμήνου

Την Πέμπτη 20/12/2012 το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως εξής:

 • θα πραγματοποιηθούν όλες οι διδακτικές ώρες σύμφωνα με το μειωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα και
 • στις 12:00 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το πρώτο τρίμηνο

Από τη Διεύθυνση

 


 

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις 18/12 /2012   στoΓκάζι (Θέατρο Ροές)είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ       ΤΙΜΗ με ΦΠΑ

1. Thiamis Tours             105   Ευρώ     ΓΙΑ 50άρι

2. Onar travel                  180, 80   Ευρώ   ΓΙΑ 76άρι

3.Touristastravel            192          Ευρώ   ΓΙΑ 77 άτομα

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου ThiamisTours                       .

                                                                               Από τη Διεύθυνση

 


 

Συλλογή προσφορών για μετακίνηση με πούλμαν

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προσφορές τους για την μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας την Τρίτη 18-12-2012. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 10/12/2012 το μεσημέρι.

Περισσότερα εδώ

 

 


 

Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στις 21 /12 /2012   στoΜοσχάτο (Χαμόγελο του παιδιού)είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ       ΤΙΜΗ ΓΙΑ 34άρι με ΦΠΑ

 • ThiamisTours

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου ThiamisTours                       .

                                                                               Από τη Διεύθυνση

 

 


 

Συλλογή προσφορών για μετακίνηση με πούλμαν

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προσφορές τους για την μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας την Παρασκευή 21-12-2012. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 10/12/2012 στις 12 το μεσημέρι και θα ανοιχτούν στις 10/12/2012 στις 12.30μ.μ.

Περισσότερα εδώ


Προσφορές για την μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις

10 /12 /2012   στη Βιομηχανία ΙΟΝ(Ν. Φάληρο)είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ       ΤΙΜΗ ΓΙΑ 54άρι με ΦΠΑ

1. ThiamisTours             105                      Ευρώ

2. Onartravel             113                      Ευρώ (αυτοκίνητο 53άρι)

3.Μαρκόπουλος Γ.         113                      Ευρώ

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις

19 /12 /2012   στη Βιομηχανία ΗΛΙΟΣ(11Ο ΧΛΜ ΝΕΟΑΛ) είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ       ΤΙΜΗ ΓΙΑ 54άρι με ΦΠΑ

1. ThiamisTours             119                      Ευρώ

2. Onartravel             113                      Ευρώ(αυτοκίνητο 53άρι)

                                         130                      Ευρώ(αυτοκίνητο 60άρι)

3. Μαρκόπουλος Γ.        135,6                  Ευρώ

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου ThiamisTours.                    

                                                                               Από τη Διεύθυνση


Προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών του 3ουΓυμνασίου Νίκαιας στις 29/11/2012  στo Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Κυκλαδικό Μουσείο είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ      ΤΙΜΗ ΓΙΑ 50άρι με ΦΠΑ

1. Thiamis Tours             105                      Ευρώ

2. Onar travel                  113                      Ευρώ

3. Patakistravel            110                      Ευρώ

4. Χ. Ιωάννου                  100                      Ευρώ (δεν διευκρινίζεται το ΦΠΑ)

&Σία Ε.Π.Ε.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ     ΤΙΜΗ ΓΙΑ 60άρι με ΦΠΑ

1.Onar travel                   130              Ευρώ

2.Patakis travel              120              Ευρώ

3.Χ. Ιωάννου                   120              Ευρώ (δεν διευκρινίζεται το ΦΠΑ)

&Σία Ε.Π.Ε.

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου ThiamisTours.                       .

                                                                               Από τη Διεύθυνση


 

Συλλογή προσφορών για μετακίνηση με πούλμαν

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προσφορές τους για την μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας την Πέμπτη 29-11-2012 και τη Δευτέρα 3-12-2012. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 16/11/2012 και θα ανοιχτούν στις 16/11/2012 στις 1.30μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


 

Συνεργατικά εργαλεία μάθησης Web 2.0

Την Τρίτη 13/11/2012 οι καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Φωτεινή Μητσώνη, κ. Ρούλα Τεντόμα και κ. Μαρία Τολυμένου μαζί με την κ. Μαρία Ανδρομιδά από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Πειραιά και την κ. Μάγδα Πρεβεζάνου από το 2ο Λύκειο Νίκαιας παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εισήγηση για φιλολόγους με θέμα «Συνεργατικά εργαλεία μάθησης Web 2.0». Μίλησαν για τα δικά τους συνεργατικά περιβάλλοντα τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει στα μαθήματά τους και για τα αποτελέσματα των εφαρμογών στις τάξεις τους. Την επιμορφωτική συνάντηση διοργάνωσαν οι σύμβουλοι φιλολόγων Πειραιά κ . Χρυσάνθη Κουμπάρου και κ. Κατερίνα Μπρεντάνου.

 


 

Ποιες ημέρες και ώρες  δέχονται οι εκπαιδευτικοί

Προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών - μαθητριών μας

Για να ενημερωθείτε πότε δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου πατήστε εδώ

Οι φιλόλογοι του σχολείου μας στις παρακάτω ημερομηνίες και κατά τις ώρες 12.00 ? 2.00 μ. μ. θα απουσιάζουν σε εκπαιδευτικές συναντήσεις:

1/11/2012, 13/11/2012, 28/11/2012 , 12/12/2012

 


 

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2012

Την Παρασκευή 26/10/2012 θα γίνει ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στις 9.00 π. μ. στην αίθουσα του Χαμάμ.

 

     Από τη Διεύθυνση


 

Συλλογή προσφορών για μετακίνηση με πούλμαν

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προσφορές τους για την μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας τη Δευτέρα 10-12-2012 και την Τετάρτη 19-12-2012. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 9/11/2012 και θα ανοιχτούν στις 12/11/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ... 


Πρόσκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες της Α΄γυμνασίου

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου2012 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του "Χαμάμ" του σχολείου μας με θέματα :

 • Καλωσόρισμα
 • Ενημέρωση         

                                                                                                                 

      Ο Διευθυντής


Σχολικός περίπατος στον Άγιο Κοσμά την Τετάρτη 10/10/12

 

Οι προσφορές για τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου μας στις 10/10/12 στον Άγιο Κοσμά είναι οι παρακάτω:

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΙΜΗ ΓΙΑ 50άρι ΜΕ ΦΠΑ
1. Thiamis Tours 113 ευρώ
2. ONAR TRAVEL 113 ευρώ
3. Patakis Travel 120 ευρώ
4. KTENAS TRAVEL 120 ευρώ


ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΙΜΗ ΓΙΑ 75άρι ΜΕ ΦΠΑ
1. Thiamis Tours 150 ευρώ
2. ONAR TRAVEL 180 ευρώ
3. KTENAS TRAVEL 170 ευρώΗ επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου  Thiamis Tours

                                                                             

 Από τη Διεύθυνση


27/09/2012


Έναρξη Σχολικού έτους 2012-2013

Ο Αγιασμός για την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ.

Μετά τον Αγιασμό θα γίνει η διανομή των βιβλίων, επομένως παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους κατάλληλη τσάντα για την μεταφορά των βιβλίων.

Καλή σχολική χρονιά!

                                                                                                            Από τη Διεύθυνση

                                                                                                               6/09/2012

 


Πρόγραμμα Εξετάσεων 2012

Το πρόγραμμα εξετάσεων της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012 βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2012 

Από τη Διεύθυνση


                                                                                                     27/04/2012  


 

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών στο Πάρκο Τρίτση

Οι προσφορές για τη μεταφορά των μαθητών της Α΄Γυμνασίou στις 02/05/12 στο Πάρκο Τρίτση στα πλαίσια της βιωματικής δράσης "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" είναι οι παρακάτω:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ             ΤΙΜΗ

1. Touristas Travel    110 Ευρώ

2. atHolidays            110 Ευρώ

3. Patakis Travel       110 Ευρώ

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών  επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου Touristas Travel.

                                                                               Από τη Διεύθυνση


16/04/2012


Προσφορές για την μεταφορά των μαθητών στο Σοφικό Κορινθίας

Οι προσφορές για την μεταφορά των μαθητών μας στις 08/05/12 στο Σοφικό Κορινθίας για την μονοήμερη εκδρομή του σχολείου μας είναι οι παρακάτω:

Α/Α ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΙΜΗ/ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
1 Kacayias limouzine 452 ευρώ δεν αναφέρεται
2 Kyriakakis Tours 380 ευρώ 1,5 ευρώ/άτομο
3 Touristas Travel 415 ευρώ 1,3 ευρώ/άτομο
4 Ktenas Travel 340 ευρώ 2 ευρώ/άτομο
5 Anassa Travel 429,4 ευρώ 2 ευρώ/άτομο

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου Kyriakakis Tours.

Από τη Διεύθυνση


23 Μαρ
2012

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών στο Θησείο

Οι προσφορές (τελικές τιμές) για την μεταφορά των μαθητών μας στις 05/04/12 από το σχολείο μας στο Θησείο και επιστροφή είναι οι παρακάτω:

 • TOURISTAS TRAVEL - Πούλμαν 50 θέσεων 100 ευρώ
 • ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ- Πούλμαν 50 θέσεων 113 ευρώ
 • atHolidays- Πούλμαν 50 θέσεων 120 ευρώ

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου TOURISTAS TRAVEL.

Από τη Διεύθυνση


20 Μαρ
2012

Σύμβαση Εκπαιδευτικής Εκδρομής

Η σύμβαση για την 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.
Σύμβαση Εκπαιδευτικής Εκδρομής


7 Μαρ
2012

Δράσεις για το Bullying (Σχολικός Eκφοβισμός)

Tην Τρίτη 6/3 όλοι οι μαθητές μας συμμετείχαν σε ενημέρωση για το Bullying η οποία έγινε από τον κύριο Γεώργιο Λυράκο Ψυχολόγο Υγείας Msc. PhDc. 
Ορισμένοι εκπαιδευτικοί αφιέρωσαν το μάθημά τους διευκολύνοντας και συντονίζοντας δραστηριότητες των μαθητών στην τάξη με θέμα το Bullying. 
Ορισμένα από τα έργα των μαθητών αναρτήθηκαν και εκτίθενται στο σχολείο.
Παρουσίαση της ομιλίας του κυρίου Λυράκου


22 Φεβ
2012

Προσφορές για την μεταφορά μαθητών στο Θέατρο "Θυμέλη"

Οι προσφορές για την μεταφορά των μαθητών μας στις 05/03/12 από το σχολείο μας στην πλατεία Αμερικής (στο θέατρο "Θυμέλη" για να παρακολουθήσουν την "Ελένη" του Ευριπίδη) είναι οι παρακάτω:

 • TOURISTAS TRAVEL - Πούλμαν 75 θέσεων 150 ευρώ + ΦΠΑ 13%
 • ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ & ΣΙΑ - Πούλμαν 75 θέσεων 170 ευρώ + ΦΠΑ 13%
 • FILOTAS TRAVEL- Πούλμαν 75 θέσεων 180 ευρώ + ΦΠΑ 13%

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών επέλεξε την προσφορά του πρακτορείου TOURISTAS TRAVEL.

Από τη Διεύθυνση


15 Φεβ
2012

Ανακοίνωση

Σήμερα 15/02/12 σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η αρμόδια επιτροπή του Πειραματικού Γυμνασίου Νίκαιας εξέτασε την ένσταση του πρακτορείου IQ Holidays και αφού έλαβε υπόψη τις οδηγίες του αρμόδιου γραφείου του ΥΔΒΜΘ επικοινώνησε και ενημερώθηκε από τον ΗΑΤΤΑ, κατέληξε στην αρχική της επιλογή του πρακτορείου At Holidays Lazaris Group.

Από τη Διεύθυνση


13 Φεβ
2012

Πίνακας προσφορών για την τριήμερη εκδρομή της Γ' Γυμνασίου

Πίνακας Προσφορών και ανακοίνωση της επιλογής για την τριήμερη εκδρομή της Γ' Γυμνασίου... 

 

27 Ιαν
2012

Συλλογή προσφορών για μετακίνηση με πούλμαν

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προσφορές τους για την μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας την Τετάρτη 15-02-2012
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ... 

13 Ιαν
2012

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή Έρευνα Σχολείων

Το σχολείο μας επιλέχτηκε και έλαβε μέρος σε μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξάγεται σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) με στόχο την αξιολόγηση της προόδου ως προς τη διαθεσιμότητα και την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ... 

06 Ιαν
2012

2ο Βραβείο στο διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε και κερδίζουμε»

Το τμήμα του Γ4 κέρδισε το 2ο Δώρο - Έπαθλο του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τα σχολεία της πόλης μας που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Οι μαθητές του τμήματος είχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στη συλλογή και επιστροφή για ανακύκλωση μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών στα ολοκληρωμένα κέντρα Ανταποδοτικής.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο. 

14 Δεκ
2011

Ενισχυτική Διδασκαλία

Στο σχολείο μας ξεκίνησε πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο...
Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 

Έλεγχοι Προόδου Α' Τριμήνου

Την Τρίτη 20/12/2011 το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως εξής:

 • τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός
 • οι δύο επόμενες διδακτικές ώρες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα και
 • στις 12:00 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το πρώτο τρίμηνο

Από τη Διεύθυνση


Copyright © 2011 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Site Meter
 
 
Ψηφιακό Σχολείο

Καιρός