... 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, ένα σχολείο με Ιστορία ...
 
Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου 2019-20 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2019 21:10

Κανονισμός λειτουργίας του 3ου (πρώην

Πειραματικού) Γυμνασίου Νίκαιας

 

1. Οι μαθητές/ μαθήτριες το πρωί έρχονται στις 8:00 που ανοίγει η πόρτα (της οδού Μυλάσσων) και όταν χτυπήσει το κουδούνι, πηγαίνουν στη θέση του τμήματός τους.

 

2. Κατά την πρωινή συγκέντρωση, πριν την προσευχή, κλείνει η πόρτα του σχολείου (από την οδό Μυλάσσων). Οι μαθητές/ μαθήτριες που έρχονται αφότου κλείσει η πόρτα του σχολείου θα μπαίνουν στο πρώτο διάλειμμα από την κεντρική είσοδο (από την οδό Αρμενίων Προσκόπων). Οι μαθητές/ μαθήτριες που έρχονται αφότου κλείσει η πόρτα του σχολείου θα παίρνουν απουσία και θα ειδοποιούνται οι γονείς / κηδεμόνες τους.

Αμέσως μετά την προσευχή, οι μαθητές/ μαθήτριες πηγαίνουν στην αίθουσα του τμήματός τους στην οποία μπαίνουν πριν τον/ την εκπαιδευτικό. Μετά την είσοδο του/ της εκπαιδευτικού, όταν κλείσει η πόρτα, δεν μπαίνει κανείς.

 

3. Παρακολουθούν με επιμέλεια τα μαθήματά τους και συμβάλλουν στην ποιότητα της διδακτικής διαδικασίας.

 

4. Συμμετέχουν στις σχολικές δραστηριότητες και συνεργάζονται με τους συμμαθητές/ τις συμμαθήτριες και τους/ τις εκπαιδευτικούς τους.

 

5. Στο διάλειμμα βγαίνουν πάντα από την αίθουσα σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου πριν τον/ την εκπαιδευτικό που κλειδώνει την πόρτα και βγαίνουν όλοι στην αυλή. Οι επιμελητές/ επιμελήτριες φροντίζουν να κλείσουν τα φώτα και να ανοίξουν τα παράθυρα.

 

6. Για την τηλεφωνική τους επικοινωνία χρησιμοποιούν το καρτοτηλέφωνο του σχολείου. Τόσο οι γονείς/ κηδεμόνες όσο και οι μαθητές/ μαθήτριες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα του σχολείου (210 4917751, 210 4912338). Η χρήση των κινητών τηλεφώνων όπως και κάθε ηλεκτρονικής συσκευής που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου ή αναπαραγωγής απαγορεύεται αυστηρά από τον νόμο. Για τους μαθητές/ μαθήτριες που τυχόν χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω συσκευές θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις.

 

7. Φροντίζουν τον εαυτό τους και τα πράγματα τους καθώς και τα πράγματα του σχολείου που τώρα είναι και δικά τους πράγματα.

 

8. Φέρονται με σεβασμό και υπευθυνότητα.

 

 

9. Λένε τη γνώμη τους με σεβασμό και συζητούν οποιοδήποτε πρόβλημά τους με τους/ τις εκπαιδευτικούς τους.

 

 

10. Προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους από κάθε κίνδυνο.

 

11. Η άσκηση σχολικής βίας (bullying) είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο. Την ευθύνη για τους μαθητές/ τις μαθήτριες που συμπεριφέρονται βίαια έχουν οι γονείς/ κηδεμόνες τους.

 

 

12. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στους μαθητές/ στις μαθήτριες από τον νόμο. Αν μαθητής/ μαθήτρια συλληφθεί να καπνίζει θα αντιμετωπίσει αυστηρές κυρώσεις.

 
 
Ψηφιακό Σχολείο

Καιρός