... 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, ένα σχολείο με Ιστορία ...
 
Συνεργασία με άλλους φορείς PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2012 19:13

Συνεργασία με άλλους φορείς. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

  • Το σχολείο συνεργάζεται  με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση».
  • Συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου καινοτομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια των σχ. ετών 1997-1998 και 1998-1999 για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας
  • Συνεργάστηκε  με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας στα πλαίσια της παρακολούθησης μαθημάτων από φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής τα σχολικά έτη 2009-10 και 2010-11.
  • Το σχολείο έχει συνεργαστεί και με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια διεξαγωγής ερευνητικής εργασίας
  • Συμμετείχε στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας από το σχολικό έτος 2009-10 έως το σχολικό έτος 2011-12. Στον Α΄ κύκλο εργασιών με θέμα "εισαγωγή στη σχολική καινοτομία" ανέπτυξε δύο δράσεις: 1) Τέχνη και περιβάλλον και 2) Αρχειοθέτηση και ταξινόμηση οπτικοακουστικού υλικού των εκδηλώσεων και δράσεων του σχολείου και για το σχολικό έτος 2010-11 παρακολούθησε το Β΄ κύκλο εργασιών του Δικτύου με θέμα "στοχευμένη καινοτομία στη σχολική μονάδα" στα πλαίσια του οποίου αναπτύχθηκαν πολλές δράσεις:
  1. Δημιουργία ιστολογίων (με σκοπό την προβολή εργασιών των παιδιών αλλά και ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού), ιστότοπου(με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου και της ιστορίας του) και moodle(σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου
  2. Συνδιδασκαλίες με συναδέλφους ίδιων ή άλλων ειδικοτήτων
  3. Παρακολούθηση μαθημάτων άλλων συναδέλφων με ανταλλαγή απόψεων (Στις διαδικασίες αυτές συμμετείχαν και συνάδελφοι εκτός ΔΣΚ)
  4. Εκδηλώσεις και καινοτόμες δραστηριότητες ανοιχτές στην τοπική κοινότητα (π.χ. πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα με θέμα την παγκόσμια ημέρα ποίησης στην οποία ενεπλάκησαν παιδιά από όλα τα τμήματα του σχολείου. Η δραστηριότητα έγινε με τη συνεργασία κυρίως των καθηγητριών των ξενόγλωσσων μαθημάτων, αλλά και φιλολόγων)
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 19:00
 
 
Ψηφιακό Σχολείο

Καιρός