Διακρίσεις

by Roula Tendoma

2017-18

Βράβευση της ομάδας του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό
«Μηχανικοί για το Μέλλον – Engineer for the future-Engine 4F» 

Η Ένωση διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών και η ΑΠΟΨΗ Υπηρεσίες Πληροφορικής , Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης Α.Ε, ως εθνικοί εταίροι του έργου «Μηχανικοί για το Μέλλον – Engineer for the future-Engine 4F» απένειμαν βραβεία στις ομάδες των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό που υλοποιήθηκε για την προώθηση των STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στα σχολεία. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώθηκε στο Public στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το απόγευμα.

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας κατέλαβε την 1η θέση με το project  «Κατασκευή ρομποτικού οχήματος με αισθητήρες για μελέτη των χαρακτηριστικών της κίνησης με βιντεοανάλυση».

Το project αφορούσε στην αξιοποίηση του open source λογισμικού Tracker για την αυτοματοποιημένη καταγραφή και τον υπολογισμό των τιμών θέση – χρόνος και ταχύτητα – χρόνος που σχετίζονται με ένα κινούμενο αντικείμενο: ένα ρομποτικό όχημα με αισθητήρες το οποίο συναρμολογήθηκε από την ομάδα του σχολείου μας. Το project συνδύαζε γνώσεις Πληροφορικής, Φυσικής και Μαθηματικών Β΄ και Γ΄ Τάξης Γυμνασίου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, Ελευθερία Αναστοπούλου,  Ιωάννα Σταυροπούλου,  Βασιλική Τσαγκαράκη, Ορφέα  Χαραλαμπίδη και στον υπεύθυνο καθηγητή Πληροφορικής και Υποδιευθυντή του σχολείου,  κ. Γιώργο  Μήτραινα. 

 2016-17

Διάκριση του σχολείου μας στον Εθνικό μαθητικό διαγωνισμό 

Μηχανικοί για το Μέλλον- Engineer for the future-Engine 4F

Τρεις μαθήτριες και ένας μαθητής του σχολείου μας, η Ελευθερία Αναστοπούλου, η Ιωάννα Σταυροπούλου, η Βασιλική Τσαγκαράκη και ο Ορφέας  Χαραλαμπίδης υπό την επίβλεψη του κ. Μήτραινα, υποδιευθυντή του σχολείου και καθηγητή Πληροφορικής, συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016 -17 στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Μηχανικοί για το Μέλλον – Engineer for the future-Engine 4F». Το project με τίτλο «Κατασκευή ρομποτικού οχήματος με αισθητήρες για μελέτη των χαρακτηριστικών της κίνησης με βιντεοανάλυση» στο οποίο συμμετείχαν συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και παρουσιάστηκεστην τελική εκδήλωση του έργου «Engine 4F»  στις 7-8 Ιουνίου 2018 στο  Aveiro της Πορτογαλίας όπου πήραν μέρος οι νικήτριες ομάδες projects των υπόλοιπων χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Πρόκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με υπεύθυνο τον υποδιευθυντή του σχολείου , καθηγητή Πληροφορικής, κ. Γιώργο Μήτραινα προκρίθηκε και συμμετείχε στον τελικό το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο ΟΑΚΑ.

2012-13

3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πήρε την 3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 στην  περιφέρεια Νίκαιας -Ρέντη, Κορυδαλλού-με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  και την 1η θέση στο μάθημα της Βιολογίας ισοψηφώντας με το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, το  4ο Γυμνάσιο Νίκαιας  και το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.


Το 3ο γυμνάσιο Νίκαιας πήρε τη 2η θέση στον διαγωνισμό του προγράμματος Μάθηση και Φυσικές Επιστήμες 2012 (ισοψηφώντας με το Γυμνάσιο Χρυσουπόλεως Καβάλας)  για την εργασία  “Το σχολείο και το φυσικό του περιβάλλον – Μια πορεία μέσα στο χρόνο” στην Τοπική Ιστορία .

2010-11

2ο Βραβείο για το Πειραματικό Γυμνάσιο Νίκαιας στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Το Γ4 αναδείχτηκε το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στα σχολεία του Δήμου στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης  που έγινε το 2011 σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.