Δραστηριότητες παράλληλες με την Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος «Flipping Learning” –«Ανεστραμμένη Μάθηση»

by Roula Tendoma
186 views

Τις ημέρες της Εναρκτήριας Συνάντησης του προγράμματος Erasmus + “Ανεστραμμένη μάθηση” έγιναν στο σχολείο μας δραστηριότητες για  τους φιλοξενούμενους μαθητές και μαθήτριες και τα παιδιά του σχολείου μας.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου η γυμνάστρια του σχολείου, η κ. Κωνσταντινίδου έδειξε στους επισκέπτες μας, μαθητές   και μαθήτριες και στα παιδιά του σχολείου ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και έπειτα έπαιξαν βόλεϊ. Στις 12: 00 το μεσημέρι παρακολούθησαν οι επισκέπτες μας μαζί με το Γ3 την εκδήλωση «Από τον Γαλιλαίο στα σύγχρονα τηλεσκόπια» που διοργανώθηκε  από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Μουσείο του Γαλιλαίου στη Φλωρεντία και τα ρομποτικά τηλεσκόπια Faulkes. Τα παιδιά συνδέθηκαν στο εργαστήριο της Πληροφορικής με τα ρομποτικά τηλεσκόπια Faulkes και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τους και να διαπιστώσουν σε πραγματικό χρόνο πώς μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα ρομποτικά τηλεσκόπια.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου οι επισκέπτες μας, μαθητές   και μαθήτριες μαζί με το Β1 πήγαν βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έπειτα ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στον κήπο.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου οι επισκέπτες μας, μαθητές   και μαθήτριες μαζί με παιδιά του Γ2 συμμετείχαν σε εργαστήριο ψηφιδωτού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου που διοργάνωσε η κ.Κάλλια Παπαθεοδώρου, εικαστικός, πρώην Διευθύντρια του σχολείου μας και έδειξε στα παιδιά πώς δημιουργούμε έργα με ψηφίδες. Τα παιδιά στη συνέχεια έφτιαξαν έργα δικά τους από ψηφίδες. Αργότερα στο Χαμάμ παρακολούθησαν πρόγραμμα Μουσικής από τον μουσικό μας, κ. Αχιλλέα Ακριτίδη, τα παιδιά της χορωδίας και το Β1, μίλησαν για το ελληνικό τραγούδι παραδοσιακό και σύγχρονο και παρουσίασαν στους επισκέπτες μας μια κρητική λύρα.

Διαβάστε περισσότερα