Επιμορφωτική Ημερίδα-«Ένταξη των Μουσείων στη Σχολική Εκπαίδευση»

by Roula Tendoma
129 views

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας την διαδικτυακή Ημερίδα «Ένταξη των Μουσείων στη Σχολική Εκπαίδευση». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με την IDEC AE στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ “MuseSchools – Integration of Museums into School Education” (www.museschools.eu) και είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις δράσεις  του προγράμματος, τον εκπαιδευτικό οδηγό και τα σχέδια μαθημάτων που αναπτύχθηκαν.

Στην Ημερίδα συμμετείχε με εισήγηση η φιλόλογος του σχολείου μας, κ. Μαγδαληνή Βλάμη με θέμα «Πρόταση Διαθεματικού Σεναρίου Μαθήματος Ιστορίας».

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ “MuseSchools – Integration of Museums into School Education” από το 2018, https://3gym-nikaias.att.sch.gr/erasmus-archeio-2017-2020/ .

Η κ. Βλάμη συμμετείχε με εισήγηση και στη συνάντηση των εκπαιδευτικών που έγινε στο Ικόνιο της Τουρκίας 14-17 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ “MuseSchools – Integration of Museums into School Education” (www.museschools.eu) .

Διαβάστε περισσότερα