Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

by Roula Tendoma
538 views

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Πανελλήνιου Μαθητικού συνεδρίου με θέμα: «Διάλογος ή σύγκρουση πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Το συνέδριο, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 12 Λύκεια, 11 Γυμνάσια ως εισηγητές και 42 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό ως παρατηρητές. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ανάμεσα σε άλλους η Α.Ε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως,  ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και . . . Περισσότερα στο πρόγραμμα του συνεδρίου PROGRAMMΑ THERMOPYLES(interactive) (005) .

Στο συνέδριο συμμετείχε και το σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, η εισήγηση του οποίου απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου

Περισσσότερα στο site του Κολλεγίου Αθηνών: https://www.athenscollege.edu.gr/news/details/2021/02/17/ac_student_conference

 

Διαβάστε περισσότερα