Το σχολείο στο Ευρωπαϊκό Στερέωμα- Αρχείο- Από το 1999 έως το 2021

by Roula Tendoma

2020-2021

Διαπίστευση Erasmus στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus, απένειμε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας τη Διαπίστευση Erasmus.

Περισσότερα


2016-2020

Προγράμμτα Erasmus + και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών Erasmus KA1

Περισσότερα


2017-2018

Αδελφοποίηση με το Μουσικό Γυμνάσιο Paolo di Tarso της Νάπολης

Στις 20 Νοεμβρίου το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας αδελφοποιήθηκε με το Μουσικό Γυμνάσιο Paolo di Tarso του Bacoli στη Νάπολη της Ιταλίας. Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές μαθήτριες από το σχολείο μας. Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Παπαθεοδώρου και η κ. Βλάμη.

1. Η κ. Παπαθεοδώρου και η κ. Βλάμη με Ιταλούς
συναδέλφους 2.Έργο που μάς χάρισαν τα παιδιά από το αδελφό σχολείο με τους θυρεούς της πόλης τους


2016-2018

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ATS2020
Ενίσχυση κομβικών δεξιοτήτων

(Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform) με τίτλο ‘Assessment of Transversal Skills 2020’

Περισσότερα


Πρόγραμμα Comenius – Ενδοατομική κινητικότητα (ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση εκπαιδευτικών).

Το σχολικό έτος 2011 – 2012 η  κ. Ελένη Βότση, τότε φιλόλογος του σχολείου μας, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius – Ενδοατομική κινητικότητα (ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση εκπαιδευτικών).

Θέμα του προγράμματος : Ο μεγάλος γύρος της Ευρώπης – μνημεία, τέχνη, κήποι, ανανέωση.

Το Πρόγραμμα διεξήχθη από 20-24/2/2012 στη Ρώμη στη γαλλική γλώσσα. Συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί Ρουμάνες, 2 Βελγίδες, 1 Τουρκάλα, 1 Ισπανίδα και 1 Ελληνίδα(η κ.  Βότση) με επικεφαλής 1 Ιταλίδα (και δύο συνεργάτες της).

1. Από το πρόγραμμα 2. Η κ .Έλενα Βότση, στο κέντρο, με συναδέλφους από το πρόγραμμα στις Θέρμες του Διοκλητιανού.


Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Comenius Assistantships

Το σχολικό έτος  2001-2002, οι καθηγήτριες γαλλικών , κ. Βιργινία Δεσποτίδη και κ. Βάσω Δυναμίδου συμμετείχαν στη δράση Comenius « Τοποθέτηση Μελλοντικών Εκπαιδευτικών σε Θέσεις Βοηθού σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Comenius Assistantships ) ασκώντας καθήκοντα επιβλεπόντων εκπαιδευτικών (μεντόρων) στην βοηθό εκπαιδευτικό κ. Sandra Belondo.


Πρόγραμμα ΣΩΚΡΑΤΗΣ COMENIUS 1

Το  3ο Γυμνάσιο Νίκαιας συνεργάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  ΣΩΚΡΑΤΗΣ Comenius 1, για τα σχολικά έτη 1998-2000 με το ιταλικό Γυμνάσιο  Scuola Media Statale “Giovanni XXIII” του Terni  στην Ούμπρια και με το γαλλικό Γυμνάσιο Collège La Miliere της Thionville στη Λοραίνη με ανταλλαγή επισκέψεων και παραγωγή  α) βιβλίου με θέμα “Τα τείχη του Πειραιά” και β) CDRom με θέμα ” Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα”.

Η  εφημερίδα “Τα Νέα” ενδιαφέρθηκε  για τη Δράση μας και έγραψε για το θέμα ” Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη  Ελλάδα”.  Διαβάστε το άρθρο  εδώ

Μέρος από το Πρόγραμμα « Τα τείχη του Πειραιά « και « Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα» παρουσιάστηκε σε Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη  Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  και την κ. Πασχαλιά Γιαννακάκη,  Σύμβουλο ΠΕ02-φιλολόγων με θέμα τις  διασχολικές συνεργασίες στην Ελλάδα ή σε χώρες του εξωτερικού, στις 27 Ιανουαρίου του 2001. Το Πρόγραμμα παρουσίασαν μαθήτριες του σχολείου μας και η συντονίστρια του προγράμματος κ.  Μαρία Καπάκη καθηγήτρια αγγλικών.

1. Οι  κ. Μαρία Καπάκη, Μαρία Ζέμπου, καθηγήτριες αγγλικών και η κ. Γεωργία Τσαρτσιταλίδου, γεωλόγος, στο  Γυμνάσιο La Miliere στην Thionville με Γάλλους και Ιταλούς συναδέλφους των συνεργαζόμενων σχολείων και ομάδα παιδιών του γαλλικού σχολείου. 2. Α’ δράση “Τα τείχη του Πειραιά” 3. Tα παιδιά της ομάδας δράσης” Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα”με την κ. Ρούλα Τεντόμα ,φιλόλογο, έξω από την  Καπνικαρέα. 4.O  κ. Λουκάς Τσιτσιπής, θεολόγος, στον περίβολο της Ι. Μ. Φανερωμένης Σαλαμίνας συζητά με την ομάδα δράσης σχετικά με τις Εικόνες

Περισσότερες φωτογραφίες


Αδελφοποίηση  του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με το Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Λεμεσού

Το 1999 το σχολείο αδελφοποιήθηκε με το γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη (Κάτω Πολεμιδίων) Λεμεσού της Κύπρου με ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών και καθηγητών και φιλοξενία από τις οικογένειες των παιδιών αντίστοιχα.

Διαβάστε τις εντυπώσεις μιας μαθήτριας από το Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Λεμεσού και ενός μαθητή μας από την εμπειρία της αδελφοποίησης.

1.Ο τότε Διευθυντής του σχολείου, κ. Σωτήρης Σταμούλης, με τους καθηγητές κ. Γιώργο Κυραγιάννη, τον κ. Γιώργο Σχοινά , την καθηγήτρια κ. Βάσω Δυναμίδου και την τότε πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Λαζαρή στην Κύπρο, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, με Κύπριους συναδέλφους. 2. Χορός των μαθητών  στην τελετή της αδελφοποίησης.

Περισσότερες φωτογραφίες