Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία

by konstantina
279 views

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ και την ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE) διοργάνωσαν το 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 2 Δεκεμβρίου 2019, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ο στόχος του Συνεδρίου ήταν διττός. Αφενός, μέσω της ώσμωσης των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών/τριών, να ενισχυθεί αμοιβαίως η εθνική αυτοσυνειδησία και αφετέρου να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία.

Στο Συνέδριο το οποίο διεξήχθη στο TEATRO TONIOLO της Βενετίας πήρε μέρος και ομάδα μαθητών/μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας. Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Παπαθεοδώρου και η κ. Βλάμη.  Η παρουσία του σχολείου μας στο συνέδριο με βίντεο και κοστούμια άρεσε και απέσπασε συγχαρητήρια. Θέμα της συμμετοχής μας ήταν:
“Από τη Λέσχη του Παντελονιού στη Luis Vuitton: Η αλληλεπίδραση μόδας και τέχνης στην ιστορική διαδρομή της Βενετίας”.

Το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία οι μαθήτριες και οι μαθητές μας να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες , να περιηγηθούν  στη Βενετία και τη Φλωρεντία αλλά και να περάσουν καλά.

 

Διαβάστε περισσότερα