Υποδομη -Συνεργασιες του σχολειου-Το σχολειο στον Κοσμο-Δρασεις

by Roula Tendoma

Εξοπλισμός – Διαθέσιμα μέσα του σχολείου

  • Το σχολείο μας διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την εφαρμογή του σχολικού προγράμματος καθώς και τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό (εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής-χημείας). Υπάρχουν 6 Η/Υ: στο γραφείο του Διευθυντή, στο γραφείο του Υποδιευθυντή, στο γραφείο των καθηγητών και στον χώρο του αρχείου και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επίσης διαθέτουμε φορητούς Η/Υ και προβολείς για παρουσίαση υλικού στις τάξεις ή στο Χαμάμ (αίθουσα εκδηλώσεων), φωτοτυπικά μηχανήματα, κασετόφωνα και cd players.
  • Το σχολείο συμμετείχε στο «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής διαδραστικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία» και διαθέτει  4 τέτοια  συστήματα  εγκατεστημένα σε 4 αίθουσες διδασκαλίας.

Χώροι Φυσικής Αγωγής

Οι μαθήτριες και οι μαθητές αθλούνται στο προαύλιο το οποίο διαθέτει γήπεδο μπάσκετ, φιλέ για βόλεϊ και τέρματα κινητά για ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα.

Προαύλιο

Το προαύλιο δεν είναι πολύ μεγάλο, επιτρέπει όμως στους μαθητές και τις μαθήτριες να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν ανάμεσα σε δέντρα φυτεμένα στην περίβολό του, ενώ υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και χώρος για γυμναστική. Ενσωματωμένες στο χώρο του ισογείου αλλά με πρόσβαση από το προαύλιο είναι οι τουαλέτες των παιδιών και ανεξάρτητες από το κτήριο οι βρύσες στο προαύλιο επίσης. Στο κτήριο υπάρχει τουαλέτα για ΑΜΕΑ.

Χώροι του σχολείου

  • Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα ωραίο διώροφο κτίριο προσαρμοσμένο στην αρχιτεκτονική του ευρύτερου χώρου και διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας.
  • Στο ισόγειο βρίσκονται τα γραφεία (του Διευθυντή, του συλλόγου των καθηγητών, του Υποδιευθυντή που είναι και χώρος για τη γραμματεία) τα οποία είναι αρκετά άνετα. Στο ισόγειο βρίσκονται δύο αίθουσες διδασκαλίας, το αρχείο, χώρος βοηθητικός για τα όργανα της γυμναστικής, κυλικείο, τουαλέτες για εκπαιδευτικούς και τηλέφωνα για μαθήτριες, μαθητές και επισκέπτες.
  • Επίσης υπάρχει ανελκυστήρας ο οποίος λειτουργεί, όταν υπάρχει ανάγκη. Aπό το προαύλιο η πρόσβαση στο ισόγειο του κτηρίου γίνεται με ειδική ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο ισόγειο βρίσκεται και μικρός κήπος- αίθριο που χρησιμοποιείται κυρίως από εκπαιδευτικούς  ή επισκέπτες.
  • Στο υπόγειο υπάρχουν αποθήκες και ο καυστήρας.
  • Η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται από δύο ασφαλή και άνετα κλιμακοστάσια.

Εργαστήρια

Υπάρχει ένα εργαστήριο πληροφορικής και ένα εργαστήριο φυσικής-χημείας. Η αίθουσα πληροφορικής είναι πλήρως εξοπλισμένη για την υποστήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη σχολική πρακτική.

Αίθουσα εκδηλώσεων

Ως αίθουσα εκδηλώσεων χρησιμοποιείται το κτήριο του παλιού χαμάμ της περιοχής το οποίο αναπαλαιώθηκε σχετικά πρόσφατα και βρίσκεται στο κέντρο του προαυλίου. Το Χαμάμ χρησιμοποιείται και από πολλούς συλλόγους για εκδηλώσεις.

Σχολική Βιβλιοθήκη

Βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Έχει αρκετούς τίτλους βιβλίων (περίπου 2000) και προσπαθούμε διαρκώς να την εμπλουτίζουμε.

Αίθουσες διδασκαλίας

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι σχετικά ευρύχωρες (άνετες για 25 παιδιά), φωτεινές με μεγάλα παράθυρα και τα θρανία έχουν μετωπική διάταξη. Εξαερίζονται άνετα, θερμαίνονται επαρκώς το χειμώνα αλλά οι ανατολικές είναι ζεστές την άνοιξη, τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.

Έξοδοι-Εκδρομές

Από το 2012 έως το 2020

Erasmus+

Από το 2016 έως το 2020

Δραστηριότητες

Από το 2011 έως το 2020

Διακρίσεις

Από το 2011 έως σήμερα