Έξοδοι-Εκδρομές

by Roula Tendoma
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Tεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου η Α’ Τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων», η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε την  Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς όπου παρακολούθησαν οι μαθήτριες /τές  εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την κ. Ρηνιώτη για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, ενημερώθηκαν  για το ιστορικό του Μπλόκου και περιηγήθηκαν στον χώρο.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η Α’ Tάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκε την  έκθεση/εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιω. Ρέντη με τίτλο «2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 π.Χ.», Τριήρεις , “τα ξύλινα τείχη” της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας»  στο Village shopping and more. Η Γ’ Τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Το μουσείο στην Εκπαίδευση» επισκέφτηκε τη Μονή Δαφνίου όπου ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια κ. Παπαθεοδώρου Καλ. 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου πήγαμε θέατρο. Η Α΄και η Β΄ Τάξη παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το συρματόπλεγμα» στο θέατρο Άλφα ενώ η Γ΄ Τάξη παρακολούθησε την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία 

με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: 

Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο»

Περισσότερα 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη  27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1 και  Β4 επισκέφτηκαν την ελληνική  εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών  Skag στο Κρυονέρι Αττικής  με σκοπό να έρθουν οι μαθητές/μαθήτριες σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου.

Περίπατος εκπαιδευτικός

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου κάναμε περίπατο. Πήγαμε η Γ’ Τάξη , η Β’ Τάξη και τα τμήματα Α1, Α2 στην Ελευσίνα.  Τα τμήματα Α3 και Α4 πήγαν στο Σούνιο όπου πήραν μέρος σε εκπαιδευτική δράση  που ετοίμασε ο κ. Θεοδοσίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος  «Ένταξη των μουσείων στη σχολική  εκπαίδευση». Περάσαμε όλοι πολύ ωραία! 

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο. Η Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου από φοιτητές ξεναγούς. 

Η Β’Τάξη επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης παρακολούθησαν το εργαστήριο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των εικαστικών… με έμπνευση το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη». Ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της χαρακτικής, πειραματίστηκαν με τεχνοτροπίες και  δημιούργησαν  πρωτότυπα έργα τέχνης.

 Η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το θέατρο του Διονύσου όπου εφαρμόστηκε μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ένταξη των μουσείων στη σχολική  εκπαίδευση» στο οποίο συμμετέχει από την περασμένη σχολική χρονιά (2018-19) το σχολείο μας.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με φετινό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» και με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις επισκεφτήκαμε το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας.

Μουσείο Αρχ. Ελλην. Τεχνολογίας
Μάντρα Κοκκινιάς
2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας
Το συρματόπλεγμα
Τεχνολογία-Skag
Σούνιο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θέατρο Διονύσου

Διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Θεματικής Εβδομάδας στις 18 Απριλίου όλο το σχολείο έκανε τον διάπλου της διώρυγας της Κορίνθου και μια βόλτα μέχρι το Λουτράκι στον κατασκηνωτικό χώρο  Sportcamp  όπου τα παιδιά έπαιξαν στα γήπεδα και έκαναν βόλτες στους χώρους της κατασκήνωσης.

Εκπαιδευτική Έξοδος Μαρτίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η Α’ και η Β’ Τάξη επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου η Β’ Τάξη παρακολούθησε και συμμετείχε σε δύο προγράμματα. Στο ένα τα παιδιά κατασκεύασαν έναν κινητήρα που κινείται με ηλιακή ενέργεια ενώ στο άλλο έναν μετεωρολογικό σταθμό.

Η Γ’ Τάξη παρακολούθησε την παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη στο θέατρο Άλφα σε σκηνοθεσία Άρη Μιχόπουλου.

Εκπαιδευτική Έξοδος Φεβρουαρίου

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου η Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ η Β’και η Γ’ Τάξη επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και του αέρα  μπορέσαμε να μείνουμε μόνο στο κυλικείο του κήπου.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική έξοδος του B1 στην Tastyfoods στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. 

Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών επισκέψεων  είναι  να έρθουν οι μαθητές/μαθήτριες σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου.

Εκπαιδευτική Έξοδος Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η  Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο όπου παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Γιάννη Μόραλη από την Διευθύντρια του σχολείου, εικαστικό κ. Κ. Παπαθεοδώρου.

Εκπαιδευτική έξοδος 

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β2 και  Β3 επισκέφτηκαν την ελληνική  εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών  Skag στο Κρυονέρι Αττικής , για να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου.

Εκπαιδευτική Έξοδος Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο . Δύο τμήματα της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν το Εθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Γιαμπουρά και από ξεναγό και δύο τμήματα το Πολεμικό μουσείο,  η Β’ Τάξη επισκέφτηκε τον Βοτανικό κήπο όπου τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το θέατρο του Διονύσου κάτω από την Ακρόπολη όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Βλάμη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση  «Μάθε, Νιώσε Δράσε. Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια» 

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου  η Α’ Τάξη επισκέφτηκε την Έκθεση  «Μάθε, Νιώσε Δράσε. Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια» στις Αίθουσες Δράσεων, Παιδείας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη (πολυχώρος Village)

Στόχος  της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για μια βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων απορριμάτων.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε την  Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς όπου παρακολούθησαν οι μαθητές /τριες  εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ενημερώθηκαν  για το ιστορικό του Μπλόκου, περιηγήθηκαν στο χώρο και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ του Διονύση Γρηγοράτου “Το Μπλόκο της Κοκκινιάς”, αρχείο ΕΡΤ Α.Ε.

Περίπατος στην Ελευσίνα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου πήγαμε περίπατο στην Ελευσίνα. Περπατήσαμε στον πεζόδρομο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, κάναμε βόλτα στην παραλία και περάσαμε ωραία.

Διάπλους διώρυγας Κορίνθου
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελένη Ευριπίδη
Βοτανικός Κήπος
Tasty foods
Skag-Κρυονέρι
Μουσείο Μπενάκη-Γιάννης Μόραλης
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Θάλασσες χωρίς σκουπίδια
Μάντρα Κοκκινιάς
Ελευσίνα

Ημερήσια εκδρομή

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου πήγαμε εκδρομή. Η A’ και η B’ τάξη πήγε στον Κάλαμο στο χώρο των κατασκηνώσεων της Kinderland και η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ναύπλιο.

Εκπαιδευτική έξοδος – επίσκεψη σε έκθεση Μικροναυπηγικής

Την Παρασκευή 11 Μαΐου η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε την έκθεση Μικροναυπηγικής  με τίτλο: «Η απαράμιλλη δεινότητα των Ελλήνων ναυτικών στα ζοφερά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας 1453 – 1821» στο Village shopping and more… Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία περιηγηθούν στην έκθεση και να μιλήσουν με τον μικροναυπηγό, δημιουργό κ. Ευάγγελο Γρυπιώτη.

Εκπαιδευτική έξοδος

“Ελένη” του Ευριπίδη
Την Τετάρτη 25 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη στο θέατρο Ζίνα.

Περίπατος στα Βοτσαλάκια   

Την Παρασκευή  20 Απριλίου πήγαμε  βόλτα  στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.  

Επίσκεψη στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ταύρου

Στις 30 Μαρτίου στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ταύρου.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν την ελληνική  εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών  Skag στο Κρυονέρι Αττικής , για να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου.

Εκπαιδευτική έξοδος

 Van Gogh Alive (Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης)

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την έκθεση Van Gogh Alive. 

Έξοδοι εκπαιδευτικές:  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Ευγενίδη, Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Αρχαία Αγορά

Στις 14 Φεβρουαρίου δύο τμήματα της Β’ Τάξης επισκέφτηκαν  το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στο κατώφλι της αρχιτεκτονικής» και ένα τμήμα  επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ευγενίδη όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα κόμικς.

Στις 13 Φεβρουαρίου δύο τμήματα της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν  το, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη δουλεία  στην Αρχαία Ελλάδα και ένα τμήμα επισκέφτηκε την  στην Αθήνα, όπου ξεναγήθηκε από την καθηγήτρια Γαλλικών, κ. Δεσποτίδη.

Έξοδος εκπαιδευτική -Παλαιά Βουλή

Στις 31 Ιανουαρίου η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο της Παλαιάς Βουλής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου  από τις φιλολόγους κ. Γιαμπουρά και κ. Ψαθάκη.

Εκπαιδευτική έξοδος Δεκεμβρίου

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε η Γ’ Τάξη την Πινακοθήκη που φιλοξενείται προσωρινά σε αίθουσες της Γλυπτοθήκης στο πάρκο Γουδή, η Β’ Τάξη το Μουσείο του ΟΤΕ  στην Κηφισιά και η Α’ Τάξη το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Το προσωπικό είναι πολιτικό – Συζητώντας για τον φεμινισμό»

Την Παρασκευή  8  Δεκεμβρίου ένα ακόμα τμήμα της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής παρακολούθησε στη Βουλή των Ελλήνων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το προσωπικό είναι πολιτικό – Συζητώντας για τον φεμινισμό». (Βλ. και 16 Οκτωβρίου)

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας ένα τμήμα της Β΄ τάξης επισκέφτηκε την Εταιρεία «ΕΛΣΑ-SILGAN μεταλλικές συσκευασίες» στη Θηβών –εργοστάσιο Πειραιά- για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τη διαδικασία παραγωγής.

Εκπαιδευτική έξοδος Νοεμβρίου

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου κάναμε μια πολύ ωραία εκπαιδευτική έξοδο. Ένα τμήμα της  Α’ Τάξης επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα άλλα τμήματα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο όπου παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδευτικά προγράμματα και η Γ’ Τάξη επισκέφτηκε το θέατρο του Διονύσου όπου την ξενάγηση έκαναν η κ. Γιαμπουρά και η κ. Βλάμη.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Το προσωπικό είναι πολιτικό – Συζητώντας για τον φεμινισμό»

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ένα τμήμα της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής παρακολούθησε στη Βουλή των Ελλήνων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το προσωπικό είναι πολιτικό – Συζητώντας για τον φεμινισμό»

Μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης για τον φεμινισμό στα χρόνια της Μεταπολίτευσης που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, καθώς και βίντεο και οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν  να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν την ιστορία και τις επιτεύξεις των γυναικείων αγώνων και να προβληματιστούν για τη θέση της γυναίκας σήμερα, στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου κάναμε την πρώτη μας έξοδο για φέτος  στην Ελευσίνα όπου  επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο.  Η φιλόλογος κ . Λένα Καραγιάννη μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄και της Γ΄τάξης για τα ελευσίνια μυστήρια. Η Διευθύντρια , κ. Κάλλια Παπαθεοδώρου, εικαστικός, μίλησε στα παιδιά για τα χαρακτηριστικά από τα οποία  διακρίνονται  τα αγάλματα της κλασικής περιόδου, της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής ενώ τα παιδιά της Α΄τάξης έπαιξαν στο αρχαιολογικό μουσείο ένα παιχνίδι αναζήτησης εκθεμάτων με την κ. Βιργινία Δεσποτίδη, των Γαλλικών. Στην συνέχεια έκαναν βόλτα στον πεζόδρομο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και πέρασαν ευχάριστα.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Έκθεση Μικροναυπηγικής
Βοτσαλάκια
Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ταύρου.
Van Gogh Alive
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Παλαιά Βουλή
Μουσείο ΟΤΕ
ΕΛΣΑ-SILGAN μεταλλικές συσκευασίες
Αρχαίο Θέατρο Διονύσου
Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας

Περίπατος στα Βοτσαλάκια   

Στις 24 Μαΐου πήγε όλο το σχολείο περίπατο στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.                   

11-13 Μαΐου  τριήμερη εκδρομή στη Μακεδονία

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης συμμετείχαν σε εκδρομή στην κεντρική  Μακεδονία  από 11-13 Μαΐου.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα  το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Δίον.

Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν τους καταρράχτες της Έδεσσας, συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας- Γιαννιτσών. Επισκέφτηκαν επίσης τα λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ).  

Την τελευταία ημέρα περιηγήθηκαν στη Βεργίνα όπου  επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Επίσκεψη στην Ι.Μ. Καισαριανής

Την Τρίτη 9 Μαΐου δύο τμήματα της Γ’ στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών  επισκέφτηκαν την Ι. Μονή Καισαριανής όπου ξεναγήθηκαν πολύ ωραία από τον θεολόγο του σχολείου κ. Τσιτσιπή.

Επίσκεψη στην ιστορική Μάντρα της Κοκκινιάς

Στις 6 Απριλίου τα παιδιά της Γ’ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας επισκέφτηκαν τη Μάντρα και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μάντρας του Μπλόκου Κοκκινιάς .

Ελένη” του Ευριπίδη
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες της Γ’  Γυμνασίου παρακολούθησαν την παράσταση Ελένη” του Ευριπίδη στο θέατρο Ζίνα.

Νοιάζομαι και δρω

Στις 24 Μαρτίου 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» υπό την αιγίδα του ΚΠΣΝ  και του  ιδρύματος Λαμπράκη, επισκέφτηκαν παιδιά του σχολείου τα κεντρικά εξωτερικά ιατρεία της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» με σκοπό  τη διάθεση του υλικού και την άμεση επικοινωνία με τους εθελοντές της οργάνωσης.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Την Τετάρτη  22 Μαρτίου η Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και τα παιδιά   περιηγήθηκαν  και ξεναγήθηκαν στους  χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

“Χρυσοπράσινο Φύλλο” Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου “Χρυσοπράσινο Φύλλο” την Πέμπτη 2 Μαρτίου ταξίδεψε  η ομάδα του σχολείου μας στην Κύπρο.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου είχαμε εκπαιδευτική έξοδο και παρακολουθήσαμε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Α’ Τάξη πήγε στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, μέρος της Β’ Τάξης  στο Πολεμικό Μουσείο και μέρος  της Β’ Τάξης  στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) και η Γ’ Τάξη παρακολούθησε  εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Εκπαιδευτική έξοδος

 Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν την ελληνική  εταιρεία παραγωγής χαρτικών ειδών  Skag στο Κρυονέρι Αττικής , για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τη διαδικασία παραγωγής.

Εκπαιδευτική έξοδος–  Άμλετ  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με εκπαιδευτικούς την θεατρική παράσταση Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Εκπαιδευτική έξοδος

 Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β3, Β4 επισκέφτηκαν την αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος στο Κορωπί , για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τη διαδικασία παραγωγής.

“Χρυσοπράσινο Φύλλο” Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου “Χρυσοπράσινο Φύλλο” την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές /μαθήτριες μαζί με τις εκπαιδευτικούς από το συνεργαζόμενο Γυμνάσιο της Κύπρου , το Γυμνάσιο Λατσιών. Την Παρασκευή 2/12 τα παιδιά αναχώρησαν για την Καλαμάτα όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Καλαμάτας.

Περισσότερα

Εκπαιδευτική έξοδος Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 28/11/2016 πήγαμε επίσκεψη και παρακολουθήσαμε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Γ’ Τάξη στο μουσείο της Ακρόπολης, η Β’ Τάξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την  Α’ Τάξη άλλα παιδιά στο Ευγενίδειο και άλλα στα γραφεία της Action Aid.

Περίπατος στον Άγιο Κοσμά

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου κάναμε την πρώτη μας έξοδο για τη νέα σχολική χρονιά πηγαίνοντας μια  βόλτα στον Άγιο Κοσμά.

Δίον -Μουσείο
Ι.Μ. Καισαριανής
Νοιάζομαι και δρω.
Μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσιού -Κύπρος
Κύπρος
Ξενάγηση σε ελαιώνα-Καλαμάτα
Ευγενίδειο
Από πρόγραμμα της Βουλής
Καραμολέγκος
Άγιος Κοσμάς

Περίπατος στην Ελευσίνα

Στις 19   Απριλίου μαθητές και μαθήτριες των Τάξεων Α’, Β’ και της  Γ’ έκαναν περίπατο στην Ελευσίνα, στην παραλία και στον αρχαιολογικό χώρο.

17-19 Απριλίου  τριήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2 συμμετείχαν σε εκδρομή στην Πελοπόννησο από 17-19 Απριλίου.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα (17/4) το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το σπήλαιο Καψιάς και το απόγευμα έφτασαν στο Ξενοδοχείο στο Λεβίδι.

Τη δεύτερη ημέρα (18/4) επισκέφτηκαν το Μυστρά, περιηγήθηκαν στην καστροπολιτεία του Μυστρά, συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων και έκαναν βόλτα στη Μονεμβασιά.

Την τελευταία ημέρα (19/4) περιηγήθηκαν στα Καλάβρυτα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ασχολήθηκαν με  δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έφτασαν στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο.

2-4 Απριλίου  τριήμερη εκδρομή στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ3 και Γ4 συμμετείχαν σε εκδρομή στην Ήπειρο από 2-4/4. Τα παιδιά επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα (2/4) το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Άραχθου, πήραν μέρος σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν τις πηγές του Λούρου και το απόγευμα έφτασαν στο Ξενοδοχείο στα Ιωάννινα.

Τη δεύτερη ημέρα (3/4) επισκέφτηκαν το  Σπήλαιο Περάματος, περιηγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων και στο νησάκι της λίμνης  Παμβώτιδας.

Την τρίτη ημέρα(4/4) επισκέφτηκαν το Μουσείο κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη και περιηγήθηκαν στην Άρτα.

 Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας στην Αθήνα.
«Επιστήμη και Τεχνολογία: από την έρευνα στην εφαρμογή»

Στις 6 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη στο Γκάζι για να παρακολουθήσουν δραστηριότητες του Athens Science Festival 2016.

«Ελένη» του Ευριπίδη

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου τα παιδιά της Γ΄ παρακολούθησαν στο θέατρο Άλμα την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη.

Εκπαιδευτική έξοδος

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το σχολείο πήγε βόλτα. Ένα μέρος της Α’ τάξης πήγε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά και παρακολούθησαν τα παιδιά μοιρασμένα σε δύο τμήματα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα άλλο μέρος πήγε στο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Ένα μέρος της Β’ Τάξης πήγε στο Αστεροσκοπείο Αθηνών,  ένα άλλο μέρος πήγε στο Μουσείο Πειραμάτων. Η Γ’ Τάξη πήγε στην Αθήνα όπου τα παιδιά μοιρασμένα σε τρία  τμήματα παρακολούθησαν  3 διαφορετικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β2, Β3 και Β1, Β4 αντίστοιχα επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της «Ελαΐς» στην Πειραιώς  και το εργοστάσιο της Tasty foods στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Έγινε ξενάγηση των παιδιών στο χώρο παραγωγής και ακολούθησε  ενημέρωση-συζήτηση από υπεύθυνα άτομα της κάθε εταιρείας.

Μια μέρα στο θέατρο -Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα παιδιά της Γ’ Τάξης την Τρίτη 10 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό θέατρο Πειραιά όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μια μέρα στο θέατρο «Εισαγωγή στην Νέα Εκπαιδευτική εποχή για παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου». Το πρόγραμμα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου βγήκαμε για περίπατο. Πήγαμε την πρώτη μας βόλτα όλοι μαζί στο πάρκο Τρίτση.

Παιδιά της Β’ και Γ’ Τάξης πήραν μέρος  στην εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-16 που διοργανώθηκε από το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Πειραιά. Τα παιδιά παρατήρησαν  με κιάλια πουλιά που ζουν στο πάρκο μαζί με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Πειραιά κ. Βασιλική Κιούπη που συμμετείχε στον περίπατο.

Μονεμβασιά
Σπήλαιο Καψιάς
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άραχθου
Λίμνη Ιωαννίνων
Athens Science Festival -Γκάζι
Μουσείο Αφής
Μουσείο Πειραμάτων
Ελαΐς
Πάρκο Τρίτση

 

Εκπαιδευτική έξοδος

Στις 29 Απριλίου τα παιδιά της Γ΄ Τάξης παρακολούθησαν 2 εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής:2 τμήματα το πρόγραμμα «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία» και 2 τμήματα  το πρόγραμμα» 1974: Η αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Επίσης παιδιά της Γ’ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ξετυλίγοντας τον μίτο στο λαβύρινθο του Ίντερνετ» επισκέφτηκαν τη ΓΑΔΑ για να ενημερωθούν  σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Ίντερνετ.

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης συμμετείχαν σε εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία από 23/4-26/4/2015. Τα παιδιά επισκέφτηκαν τα Γρεβενά, την Καστοριά , τις Πρέσπες, το Νυμφαίο,  τη Φλώρινα, το Λέχοβο,  την Κοζάνη και την Αιανή. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών  και πήραν μέρος σε δραστηριότητες εκπαιδευτικού προγράμματος. Περιηγήθηκαν στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια. Περπάτησαν στο παρόχθιο δάσος της Καστοριάς, επισκέφτηκαν το Κέντρο Προστασίας του άγριου λύκου και του Αρκτούρου. Επισκέφτηκαν την τελευταία ημέρα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης στην Κοζάνη. Ευχαριστήθηκαν όλοι, μαθητές και συνοδοί καθηγητές  από τις ξεναγήσεις.

Διάδραση με τίτλο «Τα 7 κλειδιά»

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 49 παιδιά  της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου παρακολούθησαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα 7 κλειδιά”. Στόχος της Διάδρασης είναι  η γνωριμία με την παραγωγική ιστορία της χώρας μέσα από τρεις διαδρομές: τροφή, κατοικία & ένδυση. Διοργανωτής του Προγράμματος είναι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το  Ίδρυμα Ευγενίδου.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου η Α’ Τάξη επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και τα παιδιά   περιηγήθηκαν με ξεναγούς φοιτητές στους πολύ εντυπωσιακούς χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου τα τμήματα Γ3, Γ4 επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα :

Ελ Γκρέκο-Δημήτρης Περδικίδης: Η περιπέτεια της τέχνης

Ομήρου Ιλιάδα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου η Β’ Τάξη παρακολούθησε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη θεατρική παράσταση Ομήρου Ιλιάδα από το θίασο Avanti.

«Ελένη» του Ευριπίδη από το θέατρο ΑΛΜΑ

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η Γ’  Τάξη παρακολούθησε την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από το θέατρο ΑΛΜΑ.

Εκπαιδευτική έξοδος στο πλαίσιο του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας

Την Τρίτη 3 Μαρτίου και την Πέμπτη 5 Μαρτίου τα τμήματα Γ2, Γ4 και Γ1, Γ3 αντίστοιχα επισκέφτηκαν την Μάντρα της Κοκκινιάς (Οσία Ξένη) στο πλαίσιο του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική έξοδο. Επισκέφτηκαν τα παιδιά της Γ’ το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, τα παιδιά της Β’ το Αστεροσκοπείο και το Μουσείο Αφής και παιδιά από την Α’ τα γραφεία της Action Aid. Λόγω  της κακοκαιρίας οι επισκέψεις που ήταν προγραμματισμένες για εξωτερικούς χώρους ματαιώθηκαν. Έτσι αρκετά παιδιά  παρακολούθησαν προβολές ταινιών στο σχολείο.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Vivartia.

«Παραμύθι χωρίς όνομα»

Την Παρασκευή  16 Ιανουαρίου  η  Α’ Τάξη παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» και στη συνέχεια συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β3, Β4 επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Tasty foods στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Εκπαιδευτική έξοδος

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική έξοδο. Επισκέφτηκαν τα παιδιά της Γ’ το Μουσείο της Ακρόπολης και το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, τα παιδιά της Β’ και παιδιά από την Α ‘ το Μουσείο Αφής και το Μουσείο Μπενάκη, και παιδιά της Α’ το Ίδρυμα Λασκαρίδη για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Πρώτος περίπατος για τη σχολική χρονιά 2014-15

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το σχολείο πραγματοποίησε τον πρώτο περίπατο για τη σχολική χρονιά 2014-15. Όλες οι τάξεις επισκέφτηκαν το δασάκι της Νίκαιας και 30 μαθητές /τριες από τη Γ’ Τάξη το Κέντρο Πολιτισμόυ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου  και ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο.

Γρεβενά
Πρέσπες
Φλώρινα
Ίδρυμα ευγενίδου
Γεωπονικό πανεπιστήμιο
Vivartia
Ακαδημία Πλάτωνος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Στις 14 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος στην 13η Αθλητική Ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά στο πλαίσιο προώθησης του Αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών. Τα παιδιά συνόδευσε η γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Σούλα Λαζανά.

7 Μαΐου 2014- ημέρα εκδρομής

Η Α’ και η Β’ Γυμνασίου πήγαν για την ημερήσια εκδρομή τους στο sport village  Athitaki στο Σχοινιά  Αττικής και η Γ’ Γυμνασίου περίπατο στο δασάκι της Νίκαιας στον Άγιο Φίλιππο.

4ο Πανελλήνιο ΠρόγραμμαΗμέρα Ολυμπιακής Παιδείας

Την Παρασκευή 11 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα “Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας” στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να κατασκευάσουν  το μεγαλύτερο λευκό περιστέρι της ειρήνης με παραδοσιακά λευκά χάρτινα καραβάκια. Το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης μπήκε στο βραβείο των ρεκόρ Γκίνες. Στόχος του προγράμματος η μεταλαμπάδευση του Ολυμπισμού σε όλον τον κόσμο.

Μαθητές και μαθήτριες του Β2 στο Goethe Institut

Ας διαβάσουμε τις εντυπώσεις τους όπως καταγράφονται από την κ. Αντιγόνη Πατίκα καθηγήτρια της Γερμανικής Γλώσσας στο σχολείο μας

“3. GYMNASIUM NIKAIA

 GOETHE  INSTITUT  ATHEN,  AM  31.3.2014

Στις 31 Μαρτίου 2014 οι μαθητές /-ριες του τμήματος Β2 που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα στο σχολείο μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών (Goethe Institut Athen) στα πλαίσια της διδακτικής μας επίσκεψης.

Με την άφιξή μας στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών ξεναγηθήκαμε στα νεοκλασικά κτίρια της οδού Πανεπιστημίου (από την Βουλή των Ελλήνων στο Σύνταγμα ως την Εθνική Βιβλιοθήκη στο ύψος της Ιπποκράτους) τα  οποία χτίστηκαν σύμφωνα με τα σχέδια Γερμανών κυρίως αρχιτεκτόνων, συνδέοντας τις αποκτηθείσες στο μάθημα των γερμανικών ιστορικές γνώσεις περί νεοκλασικισμού με την νεώτερη ελληνική ιστορία.

Κατόπιν μεταβήκαμε στο Γερμανικό Ινστιτούτο, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική ταινία “Emil und die Detektive” του Erich Kästner που απευθύνεται σε παιδιά, να γευτούμε γερμανικές λιχουδιές (Delikatessen) και να περιπλανηθούμε στη σύγχρονη Γερμανία μέσα από τη γεμάτη χρώματα και σχήματα διαδραστική έκθεση που λειτουργεί στο Ινστιτούτο, καθώς και στην έκθεση διαρκείας με τίτλο «Τι ονειρεύεσαι;» (Dauerausstellung: ”Wovon träumst du?” του ισόγειου χώρου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι μας, τόσο οι μαθητές /-ριες, όσο και οι συνοδοί καθηγήτριες, χαρήκαμε ιδιαίτερα την παραμονή μας στο Γερμανικό Ινστιτούτο και την ευκαιρία που μας προσφέρθηκε για άμεση επαφή με τον γερμανικό πολιτισμό.

Ελπίζουμε να μας δοθεί και πάλι η δυνατότητα να επισκεφτούμε το Ινστιτούτο στο πλαίσιο κάποιας άλλης προσφερόμενης δραστηριότητας του.”

Πήγαμε θέατρο

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου όλη η Β’ Τάξη παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “Ιλιάδα” (ειδική παράσταση  μικρότερης διάρκειας για γυμνάσια και λύκεια στο Θέατρο Χώρα) σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και την Τρίτη 18 Μαρτίου τα τμήματα της Α’ Τάξης Α1 και Α2 και Α3 και Α4 αντίστοιχα επισκέφτηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τριήμερη εκδρομή της Γ ΄ Γυμνασίου

Από 13 μέχρι 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος η τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου

Την 1η μέρα τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελιάς  και Λαδιού στη Σπάρτη, περιηγήθηκαν στο Μυστρά   και κατέληξαν στο Οίτυλο.

Τη 2η μέρα επισκέφτηκαν το Μουσείο   Μούρτζινου στην Καρδαμήλη και το απόγευμα έκαναν βόλτα στην Αερόπολη. 

Την 3η μέρα περιηγήθηκαν στην Τρίπολη.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας…γιατί όλα είναι πιθανά»

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων προσκάλεσε την Παρασκευή 14.2.2014, 80 μαθητές του σχολείου μας να παρακολουθήσουν δωρεάν,  τη θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας…γιατί όλα είναι πιθανά» στο Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς 256. Συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ.κ. Βερόγκου,  Δεσποτίδη, Κολλιού και Λούππη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Στις 12 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες από τα 4 τμήματα της Γ’ Τάξης επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Τα τμήματα Γ1 και Γ2 παρακολούθησαν το πρόγραμμα Πενήντα χρόνια από τη δολοφονία Λαμπράκη – συζητάμε για τη βία. Το Γ3 παρακολούθησε το πρόγραμμα Η αρχή της δεδηλωμένης – από τον Τρικούπη στο σήμερα. Το Γ4 επισκέφτηκε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και  παρακολούθησαν  τα παιδιά για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Εκπαιδευτικές έξοδοι (υπόλοιπου) Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας  τα τμήματα Β1, Β2 επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Tasty foods στις 28  Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου τα τμήματα Β3, Β4 επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της PEPSICO- ΗΒΗ.

Στις 29 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης επισκέφτηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος όπου παρακολούθησαν το Πρόγραμμα «Η Μεσόγειος ανάμεσα σε περιβαλλοντικά και οικονομικά διακυβεύματα».

Στις 4 Δεκεμβρίου τα τμήματα Α4, Α2, Α3 επισκέφτηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,

Το Α1 και όλη η Β’ Τάξη επισκέφτηκαν το  Ίδρυμα Λασκαρίδη όπου παρακολούθησαν τα Προγράμματα: Δίκαιο Εμπόριο, Διαχείριση θυμού, Διαχείριση στρες και  Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία: τα μουσικά όργανα.

Τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ4 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο βιομηχανικό μουσείο Φωταερίου και το Γ3 επισκέφτηκε το Μουσείο Ηρακλειδών όπου παρακολούθησε το Πρόγραμμα «Μαθηματικά και Τέχνη».

Έκθεση έργων βιτρό στη Νίκαια

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου τα τμήματα Α3 και Β4 στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Βιτρό  της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία και την εξέλιξη της τέχνης των βιτρό.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  Ίδρυμα Λασκαρίδη

Την Πέμπτη 21/11/13  η Γ’ Τάξη είχε εκπαιδευτική έξοδο. Τα τμήματα Γ1 , Γ2 επισκέφτηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για να δουν την έκθεση « Εκ νέου- Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών» με έργα 34 πρωτοεμφανιζόμενων  καλλιτεχνών  και των  μελών  3 καλλιτεχνικών ομάδων που μόλις έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και ξεκινούν τώρα τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή καλλιτεχνικά κέντρα. Την επιμέλεια της Έκθεσης έχουν αναλάβει οι: Δάφνη Βιτάλη , Δάφνη Δραγώνα και Τίνα Πανδή πριν τον  αποχαιρετισμό του παλιού κτιρίου (στο Ωδείο Αθηνών) και  την πλήρη και μόνιμη μετεγκατάστασή του στο πρώην κτίριο Φιξ.

Τα τμήματα Γ3, Γ4 επισκέφτηκαν το  Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στο θέατρο, θεατρική προσέγγιση της Ελένης του Ευριπίδη» με εισηγητή τον κ. Πάνο Κυπαρίσση καθηγητή υποκριτικής, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό.

Άγιος Κοσμάς

Την Τετάρτη 16/10/2013 κάναμε τον πρώτο μας περίπατο για τη σχολική χρονιά 2013-14 στον Άγιο Κοσμά. Ένα ξαφνικό μπουρίνι όμως μας υποχρέωσε να εγκαταλείψουμε νωρίτερα τα γήπεδα και τις βόλτες.

Ευ Αγωνίζεσθαι
Οίτυλο
Βιομηχανικό μουσείο Φωταερίου
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Άγιος Κοσμάς

Ελληνογαλλική Σχολή-Ευγένιος Ντελακρουά, Αγία Παρασκευή

Στις 13/5/2013  μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Γ2, Γ3, Γ4 επισκέφτηκαν μαζί με την κ. Δεσποτίδη, ΠΕ5  την Ελληνογαλλική Σχολή-Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγία Παρασκευή στα πλαίσια της συγκριτικής μελέτης του ελληνικού και του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος, στο μάθημα των Γαλλικών.

Ολοήμερη εκδρομή του σχολείου

Στις 22/4/2013 πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκδρομή του σχολείου στον Κάλαμο στην οργανωμένη κατασκήνωση “Kinderland”.

Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου

Από 18 μέχρι 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος η τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου

Την 1η μέρα τα παιδιά επισκέφτηκαν το Λιτόχωρο και το φαράγγι του Ενιπέα και κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη.

Τη 2η μέρα επισκέφτηκαν το Οχυρό Ρούπελ και τη λίμνη Κερκίνη όπου ενημερώθηκαν για την πανίδα και τη χλωρίδα του πάρκου της λίμνης και την παρούσα κατάσταση του υδάτινου πλούτου της περιοχής.

Την 3η μέρα περιηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη: Άνω Πόλη-Αψίδα Γαλέριου -Ροτόντα-Ναός Αγίου Δημητρίου-Βυζαντινό Μουσείο-παραλία-Λευκός Πύργος και πλατεία Αριστοτέλους.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ράλλειο Γυμνάσιο

Στις 2 Απριλίου 2 τμήματα της Α’ επισκέφτηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα τμήματα Γ1, Γ2  επισκέφτηκαν  το Ράλλειο Γυμνάσιο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος ” Λέσχη ανάγνωσης”  όπου συμμετείχαν με τα κορίτσια  της Γ’ του Ραλλείου Γυμνασίου   σε συζήτηση με τους συγγραφείς Λίτσα Ψαραύτη και Φίλιππο Μανδηλαρά.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Πώς φτιάχνουμε μια ιστορία” – Ελάτε να τη φτιάξουμε μαζί

Την Πέμπτη 21Μαρτίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πώς φτιάχνουμε μια ιστορία”. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Βοτανικός Κήπος, Μουσείο της Ακρόπολης-θέατρο του Διονύσου, Βουλή, Ίδρυμα Λασκαρίδη

Η Α’ Τάξη στις 6 /3 /13 επισκέφτηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η Β’Τάξη στις 12/3/ το Βοτανικό Κήπο. Δύο τμήματα της Γ’Τ άξης στις 5/3 επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης με ξεναγό την κ. Μητσώνη, φιλόλογο του σχολείου μας, και το θέατρο του Διονύσου. Στις 12/3 δύο τμήματα της Γ’ Τάξης επισκέφτηκαν τη Βουλή και στις 15/3  το Ίδρυμα Λασκαρίδη όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαστε στον αέρα» το οποίο παρουσίασε η παραγωγός του ραδιοφώνου κ. Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ. Ιω. Ρέντη

Στις 6 Φεβρουαρίου η Γ ΄ Τάξη παρακολούθησε στο Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ. Ιω. Ρέντη στο πλαίσιο του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας την  Παρουσίαση  «Οδοιπορικό σε πόλεις της ευρύτερης Μ. Ασίας» από την κ. Ντία Παπαδοπούλου, ιστορικό, εκπαιδευτικό , π. Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του παιδιού

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ένα τμήμα της Β΄ τάξης επισκέφτηκε «το Χαμόγελο του παιδιού» στο Μοσχάτο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν δώρα στα παιδιά του ξενώνα μαζί με  χριστουγεννιάτικες κάρτες, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και ένα τραγούδι που συνέθεσαν ειδικά για αυτά.

Βιωματικό θέατρο

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου η Α’ Τάξη παρακολούθησε στο θέατρο Ροές , Ιάκχου 16 , Γκάζι, βιωματικό θέατρο «Αναζητώντας τη ζωή». Τα παιδιά έγιναν μαζί με τους συντελεστές δημιουργοί της παράστασης .

ΙΟΝ- ΗΛΙΟΣ
Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2 τμήματα της Β΄Τάξης   επισκέφτηκαν τη βιομηχανία ΙΟΝ στο Ν. Φάληρο και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα άλλα δύο τμήματα της Β’ Τάξης  επισκέφτηκαν τη βιομηχανία ΗΛΙΟΣ στο 11Ο ΧΛΜ ΝΕΟΑΛ. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, για να δουν τα παιδιά από κοντά τη διαδικασία παραγωγής. Έγινε  ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και ακολούθησε  ενημέρωση-συζήτηση από υπεύθυνα άτομα της κάθε βιομηχανίας.

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου παιδιά της Β’ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας παρακολούθησαν στοΊδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δίκαιο εμπόριο (fair trade) Τι μεσολαβεί από το χωράφι στο πιάτο μας”.

Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης & Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου παιδιά  της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν  το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης  και άλλο τμήμα της Α’  το
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο . Στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα”Λέων και Μελίτη :Η καθημερινή ζωή στην αρχαά Αθήνα ” και ” Πηλός, τροχός, καμίνι” και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η μούμια του Νεσπακασούτι”.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου η Γ ‘ Τάξη παρακολούθησε στο Δημαρχείο Νίκαιας- Αγ. Ιω. Ρέντη στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Επιστήμη και Πολιτισμός» το πρόγραμμα  Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Την Παρασκευή  9 /11/2012  παιδιά της Γ’ Τάξης  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μία εικόνα  χίλιες λέξεις» στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο συγγραφέας κ. Φίλιππος Μανδηλαράς, άρεσε στα παιδιά και προκάλεσε την ενεργή συμμετοχή τους.

Άγιος Κοσμάς
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το σχολείο έκανε τον πρώτο του περίπατο για φέτος. Πήγαμε στον Άγιο Κοσμα και περάσαμε καλά αδιαφορώντας για λίγες  ψιχάλες του φθινοπώρου!

Ελληνογαλλική Σχολή-Αγ. Παρασκευή
Οχυρό Ρούπελ
Κατακόμβες-Άγ. Δημήτριος Θεσσαλονίκη
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη-Μαργαρίτα Μυτιληναίου
ΙΟΝ