Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ Μαθαίνω Μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες

I learn mathematics through practical activities

by Roula Tendoma
126 views

Από τις 23 έως τις 25 Μαΐου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την Εναρκτήρια Συνάντηση του προγράμματος  Erasmus+ Μαθαίνω Μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες-I learn mathematics through practical activities.

Εταίροι του έργου είναι 2 Γυμνάσια από τη Ρουμανία και δύο από την Ελλάδα. Ένα γυμνάσιο από την πόλη Manasia της Ρουμανίας, το Γυμνάσιο  SPIRU  HARET από την πόλη Țăndărei της Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Κοσμάς Αιτωλός από το Αγρίνιο και το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία του περιεχομένου του έργου. Οι συζητήσεις έγιναν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης οι φιλοξενούμενοί μας επσκέφτηκαν την Ακρόπολη ενώ την τρίτη ημέρα της συνάντησης η κ. Κάλια Παπαθεοδώρου, εικαστικός και πρώην Διευθύντρια του σχολείου μας, ανέπτυξε με παρουσίαση  στους φιλοξενούμενους, στο πλαίσιο των συζητήσεων, τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’  Τάξης παρακολούθησαν την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Χαμάμ την παρουσίαση της κ. Παπαθεοδώρου για τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα