Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος «Flipping Learning” –«Ανεστραμμένη Μάθηση» στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας

by Roula Tendoma
175 views

Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος «Flipping Learning” –«Ανεστραμμένη Μάθηση».

Το έργο αυτό αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του ψηφιακού μετασχηματισμού των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της «ανεστραμμένης τάξης» σε διάφορα μαθήματα για την ανάπτυξη της ψηφιακής ετοιμότητας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το έργο δημιουργεί και προωθεί υβριδικές μαθησιακές εμπειρίες για τους μαθητές/ μαθήτριες  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τους/τις εκπαιδευτικούς με στόχο να αυξήσουν τις παιδαγωγικές τους ικανότητες μέσω της ανάπτυξης των προϊόντων του έργου, δηλαδή, μιας ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης και εργαλειοθηκών.

Εταίροι του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Ege από τη Σμύρνη, το Πανεπιστήμιο Iscte από τη Λισαβώνα, το Πανεπιστήμιο Universum από το Κόσοβο, το Λύκειο Hayrettin Duran Anadolou από τη Σμύρνη, το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας και το ISS Επαγγελματικό Λύκειο από τη Ρώμη.

Θέματα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία του περιεχομένου του έργου, η επιδίωξη ικανοποίησης από τη συνάντηση και οι  δραστηριότητες διάχυσης του έργου. Οι φιλοξενούμενοί μας επισκέφτηκαν το Χαμάμ και στη συνέχεια οι συζητήσεις έγιναν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στη Βιβλιοθήκη.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σε πολύ γόνιμο και φιλικό κλίμα.

Παράλληλα με τις συζητήσεις έγιναν δημιουργικές δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους μαθητές και μαθήτριες από την Τουρκία με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας από την Γ΄και την Β’ Τάξη.

Διαβάστε περισσότερα